اقدام پژوهی

دسترسی سریع

براي صحبت با مدیر سایت
!کليک کنيد
قوانين نويسندگي در سایت ما
!کليک کنيد
کمک مالي و نقدي جهت بهبود سايت
!کليک کنيد
حمایت بنری از سایت
!کليک کنيد
براي پرسيدن سوالات خود با اين شماره تماس بگيريد: (----------------)
تبليغات ...

برای سفارش تبلیغات کلیک کنیدبرای سفارش تبلیغات کلیک کنید
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 311

طلاق برای کودکان و جامعه مضر است

آمریکایی ها یکی از بالاترین نرخ های طلاق را در میان کشورهای پیشرفته غربی دارند. امروزه پیش بینی می شود که نیمی از ازدواج های جدید به طلاق منجر شوند. پنجاه درصد از کودکان آمریکایی شاهد فروپاشی ازدواج والدین خود خواهند بود وچیزی در حدود نیمی از این کودکان هم طلاق ازدواج دوم والدین خود را خواهند دید. از هر 10 کودک، یکی شاهد سه طلاق یا بیشتر خواهد بود. تعداد کمی از کودکان با والدین واقعی خود بزرگ و در سن بلوغ صاحب یک چنین خانواده ای می شوند. و تعداد کودکان طلاق اصلا کم نیست: در طول 30 سال گذشته، همه ساله یک میلیون کودک شاهد طلاق والدین خود بوده اند.

در دهه 70 و در همان زمان که اغلب ایالت ها از سختی قوانین طلاق خود کاستند، کارشناسان خوشبین بودند. آنها پیش بینی کردند که طلاق آسان تر برای افرادی که در ازدواج های ناموفق گیر کرده اند، برای زنانی که می توانند همسری خشن را ترک کنند، و برای کودکانی که شاهد اختلافات میان والدین در حال ستیز خود هستند مفید خواهد بود. و برای جامعه هم مفید بهتر است چون ازدواج های بیشتری ریشه در عشق واقعی خواهند داشت و نه در تعهدات دینی یا فشارهای اجتماعی.

بعدها معلوم شد که این پیش بینی های زودهنگام بیش از اندازه خوشبینانه بودند. امروز، مجموعه نیرومندی از تحقیقات اجتماعی که بر اساس مطالعات گسترده و دراز مدت از همسران و فرزندان طلاق انجام شده نشان می دهد که ضرر طلاق آسان بیشتر از فواید آن است. طلاق تعداد پدران غایب را به شدت افزایش داده، خطر ابتلا به مشکلات اقتصادی، عاطفی، و رفتاری را برای کودکان بیش از دو برابر کرده، و خطر روابط و ازدواج های ناموفق را برای فرزندان طلاق بیشتر می کند. همچنین هزینه و بار زیادی را نیز به جامعه تحمیل می کند. به منظور مدیریت روابط خانواده ها پس از طلاق، دولت تشریفات اداری عریض و طویلی به وجود آورده تا پرداخت های کمکی به کودکان را جمع آوری، والدین "بد حساب" را ردیابی، و اختلافات میان والدین در حال ستیز برسر قیومیت کودکان را حل کند. هزینه یک طلاق برای دولت های ایالتی و فدرال چیزی در حدود 30.000 دلار است. 10.4 میلیون طلاق سال 2002 رقمی بالغ بر 30 میلیارد دلار برای مالیات دهندگان آمریکا هزینه داشت.

اما اینکه طلاق آسان موجب بهبود ازدواج ها می شود چه؟ اصلا صحت ندارد. طلاق موجب تضعیف ازدواج شده است. در دهه 70، طلاق آسان تر در پایان دادن به ازدواج های ناموفق احتمالا مفید واقع شد. اما از آن پس منجر به جدایی هایی شد که دلایل "نرم تری" داشتند. اغلب طلاق های امروزی به این دلیل روی می دهند که یکی از همسران دلزده، تنها، ناراضی، یا جذب دیگری است. طبق نتایج یک مطالعه گسترده، دلیل یک سوم از طلاق های اخیر ازدواج های پر تعارض بوده. و وقتی مردم برای بار دوم ازدواج می کنند، احتمال طلاق بیشتر است. این یک بهبود نیست.

طلاق آسان همچنین باعث کاهش خشونت شوهران نسبت به زنان نشد. جایگزینی شوهر با دوست پسر و شوهر سابق خطر خشونت را افزایش می دهد. فقط 29 درصد از این قبیل خشونت ها به دست همسران انجام می شود. اما این در حالی است که 42 درصد به دست دوستان نزدیک و شریکان زندگی، و 12 درصد هم به دست همسران سابق انجام می شود.

با این وجود، اگر فروپاشی ازدواج ها به دلایل نرم تنها بر افراد بالغ تاثیر می گذاشت، شاید قابل دفاع می بود. افراد بالغ در هر صورت می توانند بدون حضور خانواده زندگی کنند. اما کودکان نمی توانند. و کودکان، که احتیاج به خانواده های محکم و پایدار دارند، متحمل بار اقتصادی و عاطفی طلاق می شوند. این نه قابل دفاع است و نه عادلانه.

تلنگري به قانون طلاق

طبق قانون مدني حق طلاق از آن مرد بوده و نص صريح قانون به صراحت نسبت به آن اذهان داشته است اما و تنها روزنه زن اثبات عسر و حرج بوده است كه اثبات عسر و حرج بر عهده زوجه بوده و در هر مورد بر حسب نوع ادعا فرق مي كند فرضا اگر زن به علت اعتياد شوهر به مواد مخدر يا الكل درخواست طلاق كند بايد اين موضوع به تاييد پزشكي قانوني برسد و يا اگر زن ادعا كند كه شوهرش كانون خانوادگي را ترك كرده است اين امر بايد توسط شهود در دادگاه ثابت شود. اگر زن به علت آن كه شوهرش مرتكب جرمي شده كه منافي با حيثيت خانوادگي است تقاضاي طلاق كند دليل اثباتي زن حكمي است كه عليه شوهر صادر و به مرحله قطعيت نيز رسيده است. در واقع مي توان به صراحت به اين امر اذهان داشت كه اثبات عسر و هرج چندان موضوع ساده ايي براي زن نيست و گاه رسيدن به آن ملزم به طي مدت زمان طولاني است و در بسياري از موارد براي زن مشكل و غير قابل تحمل مي باشد و متاسفانه مصاديق عسر و هرج در قانون مدني ما به صورت حصري و كلي است و اين در صورتي است كه هر زن بنا بر موقعيت اجتماعي خود نحوه برخورد و متفاوتي با اينگونه مسائل دارد شايد رفتاري در مرد براي زن ايجاد عسر و هرج كند ولي زني ديگر حتي به آن توجهي هم نكند در سيستم حقوقي ما مرد مي تواند زن را تا مدتها معطل نگه دارد بدون آنكه براي طلاق او اقدامي نمايد و شايد يكي از علل بالا رفتن نرخ مهريه همين موضوع باشد كه زنان براي روز مبادا از مهريه به عنوان يك حربه استفاده ميكنند

براي درك اين موضوع كافيست تنها توجهي به قانون مدني بيندازيم متوجه خواهيم شد كه ديدگاه آن نسبت به زن مساوي نبوده هرچند كه بسيار تلاش كرده با تبصره هاي الحاقي و قانون حمايت خانواده از اين بار سنگين بكاهد ولي باز هم اين زنان هستند كه در راهروهاي دادگاه خانواده سرگردان ميشوند و مي توان در آخر به اين نكته اشاره كرده كه كفه ترازو مواد قانوني ما نسبت به مردان سنگين تر است مرد هز زمان كه بخواهد مي تواند با مراجعه به دادگاه و با پرداخت حق و حقوق زن وي را طلاق دهد ولي زن در صورت آرائه دادخواست در صورتي به حق و حقوق خود مي رسد كه بتواند عسر و حرج خود را ثابت كند كه اين امر مستلزم صرف وقت و هزينه بالاست.

مدرنيته جهاني، طلاق ایرانی

الف)

در طي نيم قرن گذشته ما شاهد روند رشد و افزايش طلاق از يك سو و كاهش قبح جدايي دو همسر در بين افكار عمومي جهاني از سوي ديگر هستيم. در طي سال‌هاي اخير اكثر كشورهاي جهان در جهت آسان‌تر كردن روند طلاق اقدام كرده‌اند. هر چند كه در ابتداي ايجاد قوانيني سهل گيرانه نسبت به طلاق ، این پدیده در دهه‌هاي 60 و 70 ميلادي در كشورهاي اروپايي،‌ به سرعت افزايش يافت اما در دهه‌هاي اخير، ميزان آن تا اندازه‌اي تثبيت شده است. اما چرا آمار طلاق افزايش پيدا مي‌كند؟

با استقلال تدريجي زنان از نظر اقتصادي و ورود آنها به عرصه كار، ازدواج‌ها ديگر همچون گذشته بر اساس اتكاي اقتصادي زنان به مردان شكل نمي‌گيرد. ديگر آن كه در اشكال جديد خانواده، ازدواج بيش از هر چيز ديگر تلاشي است براي برقراري رابطه‌اي ارضاء كننده و ثمر بخش در جهت پاسخگويي به ميل عاطفي و جنسي. در اين حال ارزيابي ازدواج برحسب ميزان ارضاي شخصي، اندازه‌گيري و ارزشگذاري مي‌شود و طلاق با نبود اين حس ( ارضاي شخصي ) صورت مي‌گيرد.

آنتوني گيدنز، جامعه‌شناس معاصر انگليسي معتقد است با صنعتي شدن و مهاجرت كشاورزان از مزارع به كارخانه‌ها و ترك خانه‌ها توسط مردان روستائي، خانواده به تدريج از شكل يك واحد توليد خارج گرديد و به هم تنيدگيِ ميان مفاهيم خانواده و كار به هم خورد. از جمله مهمترين فرايند، تضعيف نظام پدر سالاري در خانواده‌هاي سنتي بود. با فروپاشي روابط كاري و اقتصادي در خانواده‌ها، پيوستگي اعضاء از حيث مالي به كارخانه‌‌داران بيشتر گرديد و قدرت پدر به حوزه‌هاي شخصي‌تر هدايت شد. همچنين از سوي ديگر با جدايي از محل كار، روابط شخصي در خانواده از روابط در محيط كار متمايز گرديد و به رشد فرد‌گرايي عاطفي و ظهور آرمانهاي عشقهای رمانتيك منجر شد كه اين مسأله شالوده اصلي ازدواجها را فراهم ساخت.1و2

با آغاز قرن بيستم، خانواده به عنوان قلمروارضاي شخصي و بستر نزديكي و صميميت عاطفي و جنسي ميان زن و شوهر تعريف شد و از نظر فرم نيز تحت تأثير صنعت و زندگي شهري امروزي به اشكال هسته‌اي سوق پيدا نمود.

مورد ديگري كه نيز در اينجا مي‌بايد به آن اشاره كرد بحثي متأخّر در “جامعه‌شناسي مصرف” است. با رشد صنعت و حضور ملموس تكنولوژي در خانه، همچون اختراع و توسعه فناوري لوازم خانگي؛ زن به عنوان يكي از اركان جدي خانواده با محوّل كردن بسياري از كارهايي كه در دنياي سنت در خانه مجبور بود خود آنها را انجام دهد به وسايل پيشرفته‌اي همچون جاروبرقي، ماشين لباسشويي و غيره، فراغ بال گسترده پيدا كرد و يا به زبان ديگر وقت آزاد بيشتري را به دست آورد كه حالا مي‌توانست آن را صرف كارهايي اجرائي در بيرون از خانه و از آن مهم‌تر كارهاي فكري كند. بي‌شك استفاده از صنعت لوازم خانگي و رشد مصرف تكنولوژي نقشي بسزا و تأثير مهمي در ايجاد و تقويت جنبش‌هاي فكري ـ‌ اجتماعي زنانه و برابري جويانه داشته است.

روندهاي نوسازي در كشورهاي غربي، تغيراتي را در مفهوم و شكل خانواده به وجود آورده است. از جمله مهمترين اين دگرگوني‌ها مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد:

الف) در اشكال جديد، گروههاي خويشاوندي نفوذ خود را دست داده‌اند و از تأثير آنان در طلاق و ازدواج گروه خويشاوندي كاسته شده است.

ب) با رشد فردگرايي و ايجاد عشق رمانتيك و كاهش قدرت نظارتي پدر بر اعضاء، رويكردي كلي‌ در جهت انتخاب آزادانه همسر و بالطبع طلاق آزادانه همسر، شكل گرفته‌ است.

ج) استقلال اقتصادي قابل توجه زنان، نوعي آگاهي به حقوق خويش را در ميان آنان رشد داده است. حق زن در انتخاب همسر و نيز حق تصميم‌گيري او براي پايان زندگي زناشويي از جمله این آگاهیها و حق تصمیم گیریها بشمار می رود.

همچنين از موارد ديگر بايد به كاهش ازدواج‌هاي خانوادگي، رواج آزادي جنسي و گسترش حقوق كودكان اشاره كرد.

آن‌گونه كه ملاحظه مي‌شود تغيير مفهوم و شكل خانواده يعني تبديل خانواده‌هاي گسترده و خويشاوندي به هسته‌اي و همچنين تغيير كاركرد اقتصادي خانواده به كاركردي عاطفي و جنسي و نیز با استقلال اقتصادي زنان و به دنبال آن رشد جنبشهاي برابري جويانه ميان زن و مرد و در نتيجه تضعيف وضعيت مرد سالارانه در محيط‌هاي خانوادگي، در ملموس‌ترين نتيجه خود، هم ازدواج‌ها را غير قبيله‌اي و غير خانوادگي ساخت و صورت‌بندي رمانتيكي به آن بخشيد و هم امكان طلاق را بيش از گذشته فراهم ساخت. همراه با اين مسأله، مدرنيزاسيون و نوسازي در حوزه سياسي و دولت نيز امكان تصويب و اجراي قوانين آزاديخواهانه‌تري را براي طلاق فراهم ساخت. و به دنبال آن آمار طلاق افزايش يافت.

طلاق مولود روندهاي نوسازي است. فرايندهاي متجددانه‌اي همچون افزايش حقوق زنان و تغيير شكل خانواده‌ها از گسترده به هسته‌اي، افزايش آمار طلاق را منجر شده است. يكي از علل و دلايل افزايش طلاق، رشد آگاهي‌هاي طبقه زنان به حقوق خويش است، آگاهي‌هايي كه مرهون روند نوسازي است.

ب)

جامعه ايران، جامعه‌اي است كه بي‌شك در حال تجربه روندهاي نوسازي است. امواج تجدد به ما نيز رسيده و جنگ ميان سنت و مدرنيته چندي است در اين نقطه از عالم آغاز شده است. جامعه ما طفلي را مي‌ماند كه در حال آموختن راه رفتن است. راه رفتن براي او و هر انسان ديگر امري است واجب كه راه فراري از آن نيست، هر چند كه در مسير آموختن آن چند باري به زمين بخورد و گريه كند،‌ مهم تداوم كار است و از آن مهم‌تر دست مهرباني است كه به ياري او بشتابد و او را از زمين بلند كند.

جامعه ايران در حال تجربه مدرنيته است. اين گسست (البته نه گسست كامل) از سنت و بازخواني مدرن از جهان، داراي تبعاتي بي‌شمار است. تبعاتي آنوميك همچون جدايي زن و شوهر، فرار مغزها، روسپي‌گري، فرار دختران و … كه همة آنها منجمله افزايش طلاق قابل تأييد نيست. بي‌شك جامعة سرگردان ميان سنت و مدرنيته، خسارت‌زاست اما نكته مهم اين‌است كه دولت به عنوان قدرتمند‌ترين نهاد شكل يافته در هر جامعه‌اي موظف است نقش آن دست مهربان را بازي كند. دولت موظف است با تقويت نهادهاي حمايتي و كمك به شكل‌گيري تشكل‌هاي غير دولتي حفاظتي و مراقبتي، تبعات مدرنيزاسيون را به كنترل خويش درآورد و آسيب ديدگان را ياري نمايد.

اكثر رسانه‌هاي عمومي و كارشناسان بهداشت روان سعي دارند با نشان دادن تصويري مهلك و سراسر منفي از طلاق، به خيال خود يكي از معضلات اجتماعي را حل كنند. راه حلشان چيست؟ تبليغ اين دست شعارها كه همسران بايد با يكديگر با مدارا برخورد كنند يا جوانان در انتخاب همسر دقت كنند و يا با ايمان و اخلاق، همديگر را تحمل نمايند اما ، آنان به این مسأله توجهی ندارند که هر چند بالا رفتن آمار طلاق در هر جامعه‌اي گوياي سست شدن نهاد خانواده و عواقب ناخوشايند آن براي اعضاي خانواده مي‌باشد، اما در عين حال از رشد برخي آگاهي‌هاي اجتماعي نيز خبر مي‌دهد. بالا رفتن آمار طلاق از جمله شاخصه‌هايي است كه نشان دهنده خروج عقل جمعي از فهم سنتي و علاقمندي به دست‌يابي به حقوق فردي و اجتماعي، و در مجموع نشانگر بحران جوامعِ در معرض روند نوسازي است. آگاهي طبقاتي زنان به حقوق خود و تن ندادن به نظام سركوب مردسالارانه با توجه به استقلال نسبي اقتصادي زنان، در شكل نهادينه نشده و سازمان نايافته خويش به بالا رفتن آمار طلاق مي‌انجامد. همچنين افزايش طلاق به عنوان يك واقعيت اجتماعي در ايران، از سوي ديگر نشانه كاهش تصور نامطلوب از “مطلّقه” در جامعه ايران است. زن طلاق گرفته امروز، نسبت به زن طلاق داده شده ديروز با پذيرش اجتماعي بالاتري مي‌تواند به زندگي خويش بعد از طلاق ادامه دهد.

در مجموع مي‌توان گفت، همبستگي‌هاي مكانيكي كه در خانواده‌ها از طريق يك نوع متافيزيك ناخود بسنده در جامعه سنتي ايراني موجبات پابرجايي جبري و سركوب گرايانه نظام خانواده را به هر قيمتي فراهم مي‌ساخت، با قدرت مدرنيته و نوسازي سست و ضعيف گشته است. اما شايد دغدغه اين باشد كه، اين وضعيت در حال گذار تا برقراري شرايط تثبيت شده مدرن (توقف آمار افزايش طلاق و ايجاد نوعي همبستگي‌هاي عاشقانه با به رسميت شناختن تفاوت در سليقه افراد در ايجاد نوع خانواده دلخواه) تا چه ميزان مي‌خواهد از جامعه ايراني قرباني بگيرد؟ چقدر بايد در راه رسيدن به مدرنيته، با داشتن كودكان طلاق، زنهاي آواره و غيره ... ، رنج و درد گروه بسياري از افراد جامعه را شاهد باشيم؟ آيا نبايد روندهاي نوسازي را بدليل اين‌گونه تبعات مخربش از حركت باز داشت. مقصر واقعي در این میان كيست؟

آنچه كه در ايران در اين زمينه مشكل آفرين شده است، نه تغيير در باورها و فرهنگ عمومي نسبت به خانواده، طلاق و روندهاي نوسازي، بلكه در عدم كارآمدي دولت و جامعه مدني در ايجاد و تقويت سازمان‌هاي حمايت كننده حقوق كودكان و زنان آسيب ديده از طلاق است. رشد چند درصدي آمار طلاق در هر سال كه با تصويب قوانيني سهل‌گيرانه‌تر افزايش نيز می یابد، در كنار خود به ايجاد سازمان‌هاي حمايت كننده منجر نشده است و تعداد اين‌گونه مراكز به میزان همان آمار قديمي آن است.

ممكن است اثرات ناخوشايند طلاق همچون اضطراب كودكان و ضربه‌هاي روحي و مالي به زن تا سال‌هاي بعد از جدايي ادامه يابد، اما در ايران به دليل فقدان نهادهاي حمايتي، اين‌گونه اثرات و ضربه‌ها تا مدت مديدي همراه خانواده طلاق هست، در حاليكه در كشورهاي پيشرفته صنعتي، مشكلات ناشي از طلاق مقطعي و كوتاه مدت است. رشد آمار طلاق همچون بسياري ديگر از شاخصه‌ها كه توسط برخي ناكارشناسان، بحران اجتماعي عنوان مي‌شود، نشانگر تقويت روندهاي نوسازي در كشور ما است. روندهايي كه به دليل تازگي و اثرات خود ممكن است تبعاتي ناخوش را نيز بيافريند. اما بايد توجه كرد كه اگر چنانچه طلاق و اين دست مسايل در كشور ما، اينچنين مشكلات عظيمي را براي ايرانيان فراهم نموده، بايد اول خودمان و بعد دولت را مقصر بدانيم كه در تشكيل و تقويت نهادهاي دولتي و حمايت از نهادهاي غير دولتي، ضعيف عمل كرده‌ايم.

 

منابع:

ـ ورسلي، پيتر/ جامعه‌شناسي مدرن/ ترجمه حسن پويان/ انتشارات چاپخش 1373

ـ گيدنز، آنتوني/ جامعه‌شناسي/ ترجمه منوچهر صبوري/ نشر ني/ چاپ پنجم 1378

ـ كوئن، بروس/ درآمدي بر جامعه‌شناسي/ ترجمه محسن ثلاثي/ انتشارات فرهنگ معاصر 1372

 

منبع : سايت علمي و پژوهشي آسمان


برچسب‌ها :

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:09
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 329

نمونه کامل اقدام پژوهی دبیر زبان انگلیسی :

معرفی :

اقدام پژوهی  چگونه توانستم با تقویت هوش هیجانی دانش آموزان آنها را به درس زبان انگلیسی علاقمند نمایم . .فایل بصورت ورد (word ) و قابل ویرایش - تعداد صفحات بیست و هشت صفحه -  قیمت فقط  دو هزار تومان

فهرست مطالب

 

چکیده:

مقدمه :

بیان مساله :

اهداف تحقیق:

توصیف وضع موجود ( شواهد 1 )

گردآوری داده ها :

تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها :

گردآوری داده ها جهت ارایه راه حل ها :

ادبیات موضوع :

الف – پیشینه نظری:

راه حل های پیشنهادی :

انتخاب راه حل ها :

اعتبار بخشی به راه حل ها :

اجرای راه حل های انتخابی :

ایجاد انگیزه

گروه بندی دانش آموزان و بهره از کار گروهی

تهیه ی فلش کارت و پاور پوینت همراه با تصویر

اجرای نمایش متون انگلیسی کتاب درسی

اصلاح ، تعدیل و تغییرات در اجرای راه حل ها :

توصیف وضع مطلوب (شواهد 2 )

الف – شاخص های کیفی وضع مطلوب

ب- شاخص های کمی وضع مطلوب

نتیجه گیری :

پیشنهادها و راه کارها :

فهرست منابع و مآ خذ :

اقدام پژوهی چیست,اقدام پژوهی املا,اقدام پژوهی در مورد نظم و انضباط,اقدام پژوهی تربیت بدنی,اقدام پژوهی کند نویسی,اقدام پژوهی اختلال املا,اقدام پژوهی در مورد استرس,اقدام پژوهی pdf

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-دبیر-زبان-انگلیسی-هوش-هیجانی/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی زبان,اقدام پژوهی دبیر زبان,اقدام پژوهی معلم زبان,اقدام پژوهی زبان انگلیسی,اقدام پژوهی دبیر زبان انگلیسی,اقدام پژوهی معلم زبان انگلیسی,اقدام پژوهی دبیر زبان هفتم,اقدام پژوهی دبیر زبان هشتم,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:12
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 328

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگاران و دبیران:

معرفی :

عنوان اقدام پژوهی :چگونه توانستم   اسراف نکردن  و صرفه جویی در دانش آموزان نهادینه سازم ؟ . بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات بیست و چهار صفحه ، قیمت 2000 (دو هزار تومان) تومان


فهرست مطالب در زیر آمده است :

 

چکیده

مقدمه

بیان مسئله‏

اهمیت پژوهش

توصیف وضع موجود

ارائه اطلاعات( شواهد یک):

یافته های تحقیق

نتایج و پیامدهای مصرف گرایی

راه حل های پیشنهادی:

اجرای راه حل ها:

گرد آوری اطلاعات( شواهد دو):

پیشنهادات و راهکار ها

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-در-مورد-اسراف-نکردن/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام در مورد اسراف نکردن,اقدام پژوهی درباره صرفه جویی و اسراف نکردن,نمونه اقدام پژوهی در مورد اسراف نکردن,اقدام پژوهی مقطع دبستان برای اسراف نکردن,دانلود اقدام پژوهی اسراف نکردن,اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:08
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 358

نمونه کامل اقدام پژوهی درس علوم تجربی و اموزگار درس علوم ابتدایی :

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی چگونه توانستم با تلفیق درس علوم  و طرح جابر بن حیان دانش آموزان را به استفاده از فناوری و کار پژوهشی علاقه مند نمایم؟ .-  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات سی صفحه ، قیمت 2000تومان (دو هزار تومان) 

 

فهرست  مطالب ، چکیده و فایل پی دی اف به صورت کامل در زیر آمده است :

 

 اگر حاصل دوره ی تحصیلات مدرسه ای ، تنها انتقال پاره ای از مفاهیم به ذهن دانش آموزان باشد ،( سواد به معنی سنتی ) با فراموش شدن آن مفاهیم ، حاصل کلیه سال های تحصیل نیز از دست می رود.. به همین سبب ، باید سعی کنیم علاوه بر مفاهیم پایه ، راهی به دانش آموزان نشان دهیم که خودشانبتوانند به دنبال معرفت و دانش مورد نیاز خود بگردند و به یک یادگیرنده ی مادام العمر تبدیل شوند .

 

به همین منظور علاوه برکسب دانش باید راه و روش یادگیری را هم به آنان بیاموزیم تا میل بهیادگیری در آنان تقویت گردد .پروژه ی علمی به علت ماهیت هیجانی و اکتشافی خود ، میل به یادگیری را در دانش آموز تقویتمی کند و به علّت ماهیت فرایندی خود راه و روش یادگیری را نیز به او می آموزد بنابراین می تواندابزاری بسیار قوی در خدمت تعلیم تربیت به معنای واقعی باشد که طبق تعریف یونسکو همانا درک وبه کارگیری مفاهیم ، مهارت های فرایندی ، نگرش ها و ارزش هایی می باشد که شخص را قادرمی سازد دانش و فناوری را با زندگی و فرهنگ جامعه ی خویش مرتبط سازد .در سال تحصیلی اخیر با توجه به اهمیت و نقش طرح جابر بن حیان در درس علوم تجربی بنده تصمیم گرفتم تلفیق طرح جابر بن حیان با درس علوم  دانش آموزانم را به استفاده از فناوری و کار پژوهشی علاقه مند نمایم

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-درس-علوم-در-مورد-جابربن-حیان/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی درس علوم اول ابتدایی,اقدام پژوهی درس علوم دوم ابتدایی,اقدام پژوهی درس علوم سوم ابتدایی,اقدام پژوهی درس علوم چهارم ابتدایی,اقدام پژوهی درس علوم پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی درس علوم ششم ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:07
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 293

طلاق شعله ي محبت را خاموش مي كند،

عشق ها را به كينه و دشمني بدل مي سازد،

ضعف هاي يكديگر را در برابر چشم هم بزرگ مي نمايد.

 

حتي سبب مي شود كه آنان فقط نقاط منفي يكديگر را ببيننند، هر كدام سعي دارد ديگري را متهم سازد و زمينه را براي سقوط او فراهم نمايد، زني مهربان يك باره لجباز مي شود و مردي با چنان عظمت و وقار يك باره عيب جو مي شود و اين همه براي پاره كردن رشته ي الفت هاست.

روز به روز ازدواجهای ناشاد بیشتری به طلاق ختم می‌شوند. حدس و گمانهایی راجع به خاستگاه افزایش نرخ طلاق وجود دارند که عبارتند از: افت اخلاقی ، خودخواهی فزاینده نسل من ، جستجو برای تجارب جدید و ناتوانی آدمیان در ایجاد روابط عمیق. امروزه تحریم‌های اجتماعی در برابر طلاق از بین رفته است. شاید شگفتی واقعی در آن نباشد که نرخ طلاق این چنین افزایش یافته است. شگفتی حقیقی آن است که در دوره‌ای که هزینه‌های متارکه که تا چنین حد کافی کاهش یافته ، تا بدین‌اندازه دیرپا و مقاوم است.

يكي از بزرگترين خطراتي كه در زندگي همه ي انسان ها وجود دارد، طلاق است، جدايي و طلاق بيشتر متوجه كودكان خانواده است كه دل به عنايت و مهر والدين گرم داشته و خانه را مركز اميد و پناهگاه خويش مي شناسند، اگر پدران و مادران بدانند طلاق و جدايي چه محروميتي را براي فرزندان پديد مي آورد و دل نازك طفل را چگونه شكند و او را از چه لذاتي محروم مي سازد، شايد هرگز تن به اين كار در ندهند، جدايي پدر و مادر از يكديگر كودك را به اختلال عاطفي دچار مي سازد، حالت افسردگي براي او پديد مي آورد و در مواردي قدرت اراده و انديشه را از او باز مي ستاند و در كل او را چنان پريشان مي سازد كه اثرات شوم آن مادام العمر عارض كودك است. جدايي از والدين به خاطر طلاق در وضع تحصيلي كودك هم اثر مي گذارد، توان فعاليت و حتي ورزش را از او مي گيرد.

ستيزهاي خانواده كه سرانجام به جدايي و طلاق مي انجامد، رفتاري است نا بهنجار و غير طبيعي، گاهي كساني كه به چنين كاري دست مي زنند تصورش هم براي آدمي چندش آور است . براي يك زوج تحصيل كرده و بالغ با داشتن فرزنداني در كنار، فرزنداني كه همين والدين كم احساس و كم عاطفه آنها را به اين جهان هستي آورده و اكنون با يك تصميم نابخردانه آنها را تنها و بي كس رها مي كنند و دنبال هوس هاي جديدي با فرزندان جديدي مي روند. به هم ريختن كانون گرم خانواده، گناهي نابخشودني و غير قابل توجيه ناسازگاري خطايي است فردي، تعرضي است از جانب انساني به انساني ديگر كه با قدري گذشت و تساهل در موارد بسياري قابل جبران است، چه بسا خطا كننده، خود بر سر عقل آيد و از كرده پشيمان شود، ولي ستيزه و طلاق خطا و گناهي است اجتماعي؛ گسستن سنگ بناي اجتماع است، در هم ريختن شالوده ي زندگي است، ازدواج امري است مربوط به دو فرد، ستيزه و نهايت طلاق امري است اجتماعي كه صدمه و زيان آن به جامعه مي رسد، عشق جوان ها را به تشكيل خانواده سست مي كند و اعتماد اجتماعي را سلب و مخدوش مي سازد. پس طلاق امري است ناموجه مي توان خانواده را در دو جهت عام و خاص در نظر گرفت، خانواده به معني عام آن در قديم بيشتر مورد توجه بوده است و پدر و مادر، فرزندان و تمام افرادي را شامل مي شود كه در قانون مدني به ترتيب اولويت مي توانند از ما ترك ديگيري سهم الارثي داشته باشند، اما خانواده به معني خاص عبارت است از شوهر، زن و فرزندان آنها با وجود اينكه قوانين ما خانواده را دقيقا تعريف نكرده و براي اعضاي خانواده، شخصيت حقوق متساوي قايل نيست. خانواده قديمي ترين و كهن ترين هسته‌ي طبيعي است كه از بدو پيدايش بشر وجود داشته است. در واقع خانواده حكم سلول را در ساختمان اندام موجودات دارد. خانواده كانون حفاظت خانوادگي و اجتماعي است كه بسياري از نويسندگان و حقوقدانان درباره ي آن سخن گفته اند، حاصل جمع پديده آمده از خلاق خانواده هايي است كه آن جامعه از آنها تشكيل يافته است. نيمي از جمعيت ايران به واسطه ي تنگ نظري هاي مردانه از فعاليت هاي اجتماعي دور مانده اند، به طوري كه از قدرت فكري و توان بانوان كمتر در جهت بهسازي و سازندگي كشور استفاده مي شود كه اميد است مسئولين و دست اندركاران متوجه اين نقيصه ي بزرگ در روند بكارگيري نيرو و توان هاي اجتماعي، در ساختار بهتر جامعه استفاده نمايند و از تنگ نظري و بد انديش ها دست بردارند و راه را براي ورود هر چه بيشتر بانوان در كوشش هاي اجتماعي باز كنند. اگر به اين جنبه هاي انساني حقوق زن توجه بيشتري شود، منشا ستيزه هاي خانواده كمتر شده و از جدايي زن و مرد و انحراف فرزندان رها شده جلوگيري مي شود و در نهايت به جامعه اي از سلامت جسم و روان خواهيم رسيد كه كمتر دچار ستيزه و جدايي مي گردد. براساس تحقيقات و مطالعات انجام شده، دو عامل وراثت و محيط سهم بسزايي در ميزان بزهكاري دارند، اما سوابق نشان مي دهد كه نه وراثت و نه محيط هيچ كدام به تنهايي نمي توانند عامل ايجاد جرم باشند، بلكه زمينه ي ارثي فرد، همراه با خصوصيات خلقي و محيطي و تاثيري كه افراد ديگر در زندگي انسان دارند، مي تواند سبب بروز جرم باشد. خانواده مهمترين نهاد اجتماعي موجود در جوامع انساني است و از نظر تكوين شخصيت و پرورش آن در فرزندان و نحوه ي كيفيت آن از حيث تطابق بعدي فرد در جامعه داراي آثار وسيعي مي باشد، ميزان سازگاري و كيفيت روابط عاطفي زن و شوهر و ديگر كساني كه هسته ي اصلي خانواده را تشكيل مي دهند و نيز نقش آموزشي خانواده و اهميت آن در رشد شخصيت ، روابط عاطفي فرزند و خانواده مسايل رواني – جسمي ناشي از حيات خانوادگي- هر يك از اين جنبه ها در ساختن قالب كلي شخصيت كودك مؤثر هستند و امروزه طرح هر كدام از اين مباحث اختصاص به يكي از رشته هاي جامعه شناسي و روان شناسي پيدا كرده است.

اثرات و عوارض طلاق: با اينكه طلاق به حكم ضرورت براي اجتناب از مخاطراتي پذيرفته شده است، مع هذا چون از عوامل گسيختگي و پاشيدگي كانون خانواده است، به ناچار عواقب اجتماعي آن را بايد انتظار داشت،  زيرا طلاق در نظر جم شناسان در وقوع بزه بي تاثير نيست و از عوامل جرم زا محسوب مي شود، ميزان طلاق را در يك جامعه مي توان به مثابه ي معيار عدم ثبات و تزلزل اجتماعي تلقي كرد، از نظر جرم شناسان نتايج وخيم طلاق را بايد به اين شرح بررسي نمود:

1)  اثر طلاق در مردان و زنان كه فاقد فرزند هستند.

2)   اثر طلاق در فرزندان

3)   زيان اجتماعي طلاق اثرات طلاق در مردان بدان سان كه اشارت رفت اين است كه آنان را افرادي غير متعهد بار مي آورد، آمار چنايي نشان مي دهد كه تعداد اين افراد غير متعهد در ميان زندانيان قابل ملاحظه است اثر طلاق در زنان بخصوص آنهايي كه پناهگاهي ندارند و فاقد استقلال اقتصادي هستند، سخت خطرناك است، زنان مطلقه خيلي دير به خانه ي بخت دوم پاي مي گذارند و اي بسا كه اين اميد هرگز جامه ي عمل نپوشد و احتمالا راه را براي انحراف و سقوط آنان بگشايد. اثر طلاق در فرزندان متعلق به كانون از هم پاشيده بسيار شديد است و عقده هايي غير قابل تحمل و توام با نفرت در آنان به وجود مي آورد كه شديدتر از وضع يتيمي است مسايلي كه درباره ي زن پدر وجود دارد در مورد كودكاني كه داراي مادر مطلقه هستند ولي بر اثر لجبازي و يك دندگي پدر مجبورند زن پدر را تحمل كنند نيز صادق است و اين دسته هم زندگي توام با نكبت و ترس و شقاوت و سيه روزي را مي گذرانند.

جنبه‌های مختلف طلاق

محققی به نام بوآن اظهار می‌دارد که وقتی ازدواج از هم می‌پاشد، در اثر آن چندین نوع طلاق ایجاد می‌شود:

•    طلاق عاطفی زمانی رخ می‌دهد که ازدواج دستخوشی تباهی می‌شود (اما ممکن است تا بعد از حکم طلاق ادامه یابد.)

•    طلاق قانونی

•    طلاق اقتصادی ، که در رابطه با پول و توافقهای مالی (مانند مهریه) است.

•    طلاق هم والدی ، که در ارتباط با نگهداری و سرپرستی از فرزند ، خانواده‌های تک والدی ، یا حق ملاقات یا فرزندان است.

•    طلاق اجتماعی ، که در زمینه تغییر روابط با جمع دوستان همسر رخ می‌دهد.

•    طلاق روانی ، که در حضور مسائل مربوط به بازیابی خود پیروی فردی و مشکلات مربوط به فکر کردن براساس ضمیر «من» و نه «ما» است.

ديد كلي

هرچند صحبت کردن در مورد طلاق چندان خوشایند و مطلوب نیست، اما مطرح کردن مباحث خانواده می‌طلبد که در مورد این مساله نیز توضیحاتی داده شود.

- برای اجرا شدن طلاق، اخذ گواهی عدم امکان سازش الزامی است، ضمن اینکه دادگاه پس از بررسی موضوع، مساله را به داوری ارجاع می دهد و پس از کسب نظر داوران مبادرت به صدور حکم می‌کند.

- طلاق باید به صیغه‌ی طلاق و در حضور دو نفر مرد عادل صورت گیرد.

- طلاق دهنده باید بالغ ،عاقل ، قاصد و مختار باشد.

- ممکن است صیغه‌ی طلاق را توسط وکیل اجرا کرد.

- طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه با انقضاء مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می شود.

-طلاق بر دو قسم است: بائن و رجعی

- در طلاق رجعی مرد می‌تواند در ایام عده رجوع کند و دیگر نیازی به صیغه‌ی جدا نیست، اما در طلاق بائن دیگر مرد حق رجوع ندارد.

- در موارد زیر طلاق بائن است:

1- طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود

2- طلاق یائسه

3- طلاق خلع و مبارات مادام که زن به عوض رجوع نکرده باشد

4- سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از اینکه وصلت در نتیجه‌ی رجوع باشد یا در نتیجه‌ی نکاح جدید.

- منظور از طلاق خلع آنست که زن به واسطه‌ی کراهتی که از شوهر خود دارد، در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد، طلاق بگیرد و طلاق مبارات نیز آنست که کراهت از جانب طرفین باشد ولی در این صورت عوض نباید زائد بر میزان مهر باشد.

- زن بعد از طلاق باید عده نگه دارد.(عده مدتی است که زن در آن مدت نمی‌تواند ازدواج کند.)

-عده وفات چهار ماه و ده روز است ولی عده‌ی طلاق متفاوت است.

- در موارد زیر زن می‌تواند در خواست طلاق کند:

1- در صورت استنکاف شوهر از پرداخت نفقه و عدم امکان اجبار او به پرداخت.

2- در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد. عسر و حرج یعنی دشواری ، سختی و تنگنا.

3- در صورتی که شوهر 4 سال تمام مفقود الاثر شود و حکم موت فرضی در مورد او صادر شده باشد.

4- در خواست صدور حکم با استفاده از ماده 1119 قانون مدنی ؛ به موجب ماد‌ه‌ی یاد شده طرفین عقد می توانند هر شرطی را که مخالف با مقتضای عقد مزبور نباشد ، در ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر قرار دهند.

- عده طلاق و فسخ نکاح و بذل مدت و انقضای آن در مورد زن باردار تا وضع حمل است.

اثرات طلاق

پس از طلاق ، به دلایل مختلف ممکن است عزت نفس دچار آسیب شود. بسیاری از افرادی که متارکه کرده‌اند خود را شخصی ناپسنده و فاقد توان کافی برای ازدواج مجدد می‌دانند. مردان و زنان از لحاظ واکنشی که در برابر طلاق از خود نشان می‌دهند، با یکدیگر فرق دارند. مردان گرایش به آن دارند که طلاق را به عنوان چیزی به ناگهان رخ کرده است، ادراک کنند. زنان بیشتر احتمال می‌رود که آن را به عنوان نقطه پایانی بر یک فرآیند طولانی قلمداد کنند. به همین خاطر است که زنها کمتر احساسهای منفی را درباره طلاقشان گزارش می‌کنند. طلاق برای زنان تنش‌زاتر و گسلنده‌تر است تا مردان. ممکن است این زنی باشد که تردید کمتری درباره نفس طلاق داشته باشد. اما هم اوست که در برقراری زندگی جدید مشکلات بیشتری خواهد داشت.

آدمیان از لحاظ واکنشی که در برابر طلاق از خود نشان می‌دهند، بسیار متفاوت‌اند، بسیاری از هم می‌پاشند، اما برخی دیگر ، نوعی تعالی عاطفی را تجربه می‌کنند. اگر طلاق را نقطه مقابل ازدواج موفق و خوب تلقی کنیم، در این صورت ، پدیده‌ای غمبار قلمداد خواهند شد. اما برای بسیاری از کسانی که طلاق گرفته‌اند، انتخاب‌هایی که در اختیار واداشته‌اند یا طلاق بوده است و یا یک ازدواج ناموفق و بد. با در دست داشتن این انتخابها برخی شواهد حاکی از آن است که طلاق می‌تواند شخصا مفید و سودمند باشد. محققین به این نتیجه رسیده‌اند که ممکن است بار آمدن در خانه از هم نپاشیده‌ای که ویژگی آن نزاع و جنجال است، آسیب رسانتر و مضرتر از بزرگ شدن در خانه‌ای باشد که در اثر طلاق فروپاشیده است.

کنار آمدن با طلاق

سازگاری با طلاق به عوامل بسیاری وابسته است: نگرش در مورد ازدواج ناموفق ، شخصیت فرد و محیط اجتماعی. برای کنار آمدن با طلاق ، کمکهای بیرونی از سوی متخصصان بهداشت روانی و گروههای خود یاری متشکل از افراد مطلقه (مانند والدین بی همسر) در دسترس هستند. همچنین حتی هنگامی که طرفین عزم خود را برای طلاق جزم کرده‌اند مشاوره با زوجها می‌تواند مفید واقع شود. برخی از فنون مسئله گشایی و مهارتهای حل تعرضی هم که برای بهبود ازدواجها بکار میروند می‌تواند برای کمک به حل آسیبهای ناشی از جدایی موثر باشد.

طلاق و تاثیرات آن بر فرزندان

طلاق یک از پیامدهای ناگوار و تلخ زندگی است که طبعا برای گروهی کثیری از انسانها اجتناب ناپذیر می باشد. اگر چه در این پروسه جدایی والدین بعضا کمک می کند تا آینده ای دگرگون داشته باشند اما متاسفانه اغلب فرزندان در این راه صدمه دیده و حتی خود را مقصر و محکوم می بینند. بهمین خاطر در اینجا بطور اختصار به این موضوع اشاره شده و سعی داریم تا با بازنگری آن دریابیم که چگونه والدین می توانند علی رغم جدایی شان کمک حال فرزندان خود باشند قبل از اینکه فرزندان دچار صدمات جدی روحی و روانی گردند.

تأثیر طلاق بر فرزندان چیست؟

تأثیر مستقیم آن تزریق عواطف رنجور از جمله ترس، خشم، گیجی و بهت‌زدگی است. اما باید اذعان داشت که کودکان می‌توانند پس از مدتی به حیات طبیعی خود بازگردند. البته در این رابطه نقش والدین بسیار اساسی است. آنان باید کودکان خود را زیر چتر حمایت خود قرار دهند و هدایت صحیح را از آنان دریغ نکنند. طلاق به‌خصوص بر کودکان در دوران ابتدایی تحصیل تأثیر عمیق‌تری می‌گذارد. حس عدم امنیت کودکان را به‌شدت آزار می‌دهد و آنها از بازگو کردن شرایط خانوادة خود احساس شرمساری دارند. حتی پس از مدتی ممکن است که بچه‌ها خود را سرزنش کنند. در این باره، واکنش بچه‌ها متفاوت است. برخی غم و دردنهان خود را ابراز می‌کنند و بعضی دیگر آن را پنهان می‌کنند.

عملکرد والدین چه می‌تواند باشد؟

به بچه‌ها کمک کنید تا عواطف خود را ابراز کنند. چه از طریق بیان و با از طریق نوشتن، نقاشی کردن و یا حتی از طریق موسیقی.

به عواطف بچه‌ها احترام بگذارید.

به بچه‌ها اطمینان دهید که احساسات آنها طبیعی است.

تا آنجا که ممکن است علل جدایی را برای بچه‌ها توضیح دهید تا آنها دریابند که طلاق به‌علت تقصیر آنها صورت نگرفته است.

اگر امکان دارد فرزندان خود را با بچه‌هایی که تجربة مشترکی دارند آشنا سازید تا آنها بفهمند که تنها نیستند.

اگر امکان دارد بچه‌های خود را با گروه‌های درمانی مخصوص طلاق آشنا سازید.

ترس و اضطراب

ترس و اضطراب به‌خصوص دامنگیر بچه‌هایی می‌شود که مدارس ابتدایی را می‌گذرانند. طلاق با خود حس عدم امنیت را در کودکان می‌پروراند. پس از طلاق برخی از بچه‌ها از حس عمیق ناتوانی رنج می‌برند. بچه‌های کوچک‌تر گاه فکر می‌کنند که والدین در فکر ترک آنها هستند و این حس ناامنی آنها را تشدید می‌کند. درگیری والدین نیز استرس و اضطراب بچه‌ها را شدت می‌بخشد. امکان دارد که عوارض فیزیکی از جمله سردرد، درد معده و غیره در کودکان نمایان شود. واکنش بچه‌های بزرگ‌تر عموماً انزوا و خلوت گزینی است که خود گواه دیگری بر ترس و نگرانی آنهاست.

عملکرد والدین در این زمینه

در حضور بچه‌ها با یکدیگر دعوا نکنید.

تا آنجا که ممکن است عناصر تنش‌زا را برای کودکان کم کنید.

به بچه‌ها پیرامون آیندة زندگیشان اطمینان دهید: مثلاً چه کسی از آنها مراقبت می‌کند و یا کجا زندگی خواهند کرد.

به بچه‌ها اطمینان دهید که آنها را دوست دارید و از آنها مراقبت و حمایت خواهید کرد.

از بچه‌ها نظر بخواهید و حمایت‌های خود را به‌شکل مداوم و با ثبات تکرار کنید.

با هریک از بچه‌ها وقت خاصی داشته باشید.

به بچه‌ها یاد دهید چگونه استرس و نگرانی خود را ابراز کنند.

خشم و از کوره دررفتگی

خشم نیز یکی دیگر از مظاهر رفتاری است که کودکان به‌خصوص در مدارس ابتدایی از خود نشان می‌دهند. گاه بچه‌ها از والدین خشمگین هستند و آنها را سرزنش می‌کنند. بچه‌های بزرگ‌تر گاه آشکارا والدینشان را شماتت می‌کنند. خشم بچه‌ها گاه با زیر سؤال بردن قوانین خانه و یا وظایفشان جلوه‌گر می‌شود. گاه نیز به‌شکل فعال فرزندان طلاق با بچه‌های دیگر به زدوخورد می‌پردازند.

عملکرد والدین در این زمینه

بگذارید بچه‌ها بدانند که خشم یکی از مظاهر طبیعی طلاق است.

راه‌های سالم ابراز خشم را به کودکان آموزش دهید (مثلاً در میان گذاشتن، ورزش و یا کارهای هنری).

با راه‌های ناسالم ابراز خشم (زدوخورد) مقابله کنید و در پیش گرفتن راه‌های سالم را تشویق کنید.

به بچه‌ها یاد دهید چگونه با بچه‌های دیگر رفتار کنند.

معلمان و سایر مددکاران ار از وضعیت طلاق مطلع سازید تا آنها نیز به کمک بچه‌ها بشتابند.

باید دانست که زمان برای احیای مجدد فرزندان امری ضروری است. شواهد نشان داده است که پس از گذر زمان مناسب و تزریق حمایت‌ها و هدایت‌های صحیح، بسیاری از کودکان دوباره به حیات طبیعی خود برمی‌گردند. اما اگر اضطراب و تشویش کودکان به‌شکل فزاینده‌ای تداوم یافت، آنگاه باید از مشاورین متخصص در این رابطه کمک جست.

با امید به آینده ای پر بار و روشن تر برای فرزندان ما که آینده سازان ایران و ایرانی خواهند بود.

ُحسن: طلاق می تواند چیز مفیدی باشد

هیچ زوجی در روز عروسی خود نمی گویند "تا طلاق ما را جدا کند." ما همه هم به عنوان فرد و هم به عنوان جامعه، به طلاق به صورت فاجعه ای می نگریم که باید از آن پرهیز کرد، نه گزینه شادی که باید پذیرفته شود.

و تعجبی هم ندارد. مطالعات زیادی نشان داده است که افراد متاهل معمولا سالم تر، ثروتمندتر، و شادتر از افراد مجرد هستند. علاوه بر زخم های روانی ای که شاید تا پایان عمر با خود به همراه داشته باشند، فرزندان طلاق همچنین استعداد بیشتری برای بزهکاری، فقر، و عدم سلامت جسمی دارند.

وقتی در صدد شناسایی عوامل این معلول برمی آییم، معمولا قوانین طلاق "بی تقصیر"  مصوب دهه 70 در صدر فهرست قرار می گیرد. در روزگار قدیم طلاق به دو صورت میسر بود: یا با موافقت همسر، یا با اثبات کژ رفتاری شدید وی، مثلا زنا. قوانین جدید به زنان و شوهران اجازه داد تا تنها با مطرح کردن میل به جدایی بتوانند طلاق بگیرند. این تغییر به حدی بنیادی بود که مگی گالاگر تفسیرگر می گوید به مثابه "الغای ازدواج" است.

اگر ازدواج پایدار و سالم مثبت است، منطق حکم می کند که قوانین سهل در خصوص طلاق باید منفی باشد. اما معلوم شد که این صحت ندارد. همانطوری که سیستم ایمنی بدن با قرار گرفتن در معرض میزان کمی از میکروب ها تقویت می شود، اینچنین به نظر می رسد که دسترسی آسانتر به طلاق هم در واقع ازدواج ها را محکم تر می کند.

این کشف از سوی اقتصاددانان، بتسی استیونسون، از دانشگاه پنسیلوانیا، و جاستین ولفرز از دانشگاه استنفرد انجام شد. آنها ایالت هایی که در اوایل دهه 70 قوانین طلاق سهل تری به تصویب رساندند را با ایالت های دیگر مقایسه نموده و با دو شگفتی بزرگ مواجه شدند.

اولی اینکه طلاق آسانتر به معنی طلاق بیشتر نیست. در مطالعه انجام شده از سوی اداره ملی تحقیقات اقتصادی، ولفر نشان می دهد که با تصویب قوانین جدید طلاق در ایالت کالیفرنیا، آمار طلاق این ایالت در ابتدا بالا رفت – اما سپس به حد قبلی و حتی پایین تری بازگشت.

دومی که توسط استیونسون و ولفرز گزارش شد، می گوید که شرایط در ایالاتی که قوانین آزادتری دارند هم بهتر است. بین سال های 1976 تا 1985 خشونت خانگی نسبت به چه مردان و چه زنان بین 25 تا 50 درصد کاهش داشت. خودکشی زنان نیز در دراز مدت 20 درصد کاهش داشت و احتمال یک کاهش 10 درصدی هم در قتل زنان به دست دوست پسر یا شوهرها وجود دارد.

چگونه می توانیم این فواید غیر منتظره را توضیح دهیم؟ این برخورد جدید فقط طلاق را تغییر نداد – بلکه ازدواج را نیز دگرگون ساخت. با تسهیل طلاق، قوانین "بی تقصیر" توازن قدرت را در همه خانه ها بر هم زدند. زوج ها را مجبور ساختند تا برای راضی نگه داشتن یکدیگر زحمات بیشتری را متحمل شوند. این راه در رو همیشگی برای همسرانی که با آنها بدرفتاری می شود باعث شد تا بدرفتاران و بدرفتاران احتمالی آینده اعمال خود را کنترل نمایند.

باور این مسئله شاید سخت باشد که قوانین آسانگیرتر طلاق موجب به وجود آمدن پیوندهای زناشویی نزدیک تر می شوند. اما به نظر می رسد که آنچه برای بندبازان صادق است، برای زوج های متاهل هم صادق باشد: بهترین ها بدون تور ایمنی عمل می کنند.

استیو چپمن (8) ستون نویس روزنامه شیکاگو تریبیون (www.chicagotribune.com) است.


برچسب‌ها :

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:07
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 377

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار استثنایی

معرفی :

 اقدام پژوهی چگونه توانستم با پیام  ارتباط برقرارکنم باوجود بیماری اوتیسم با درجه پایین ودرصد هوشی پایین  و بتوانم  روی پیشرفت درسی او تاثیر بگذارم؟تعداد صفحات سی صفحه -  بصورت ورد و قابل ویرایش - قیمت 2000 تومان -

فهرست مطالب در زیر آمده است :

 

چکیده

کلیدواژه :

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت موضوع

توصیف وضعیت موجود

گردآوری اطلاعات(شواهد1)

الف)مشاهده رفتارها وبررسی عملکرددانش آموزدرمدت معین:

ب)مطالعه پرونده تحصیلی دانش آموز:

ج)پرس وجو از همکاران:

تجزیه وتحلیل وداده ها

بررسی راه حل های موجود وانتخاب راه حل جدید

اجرای طرح جدید و نظارت بر آن

راهکار هایی که در جهت بهبود رفتار و ارتباط با پیام  انجام گرفت:

کار عملی

بعضی روشها

تطبیقهای حسی و حرکتی

وسایل هماهنگی

وسایل هماهنگی و ریاضیات

وسایل هماهنگ کننده و بچه های اوتیسمی

آیا وسایل هماهنگ کننده می توانند مفید باشند؟

آیا بعضی از وسایل و اشیای هماهنگ کننده بهتر از دیگران هستند؟

استفاده از ماشین حسابها

استفاده از کامپیوتر

مواد و وسایل

گردآوری شواهد(2)

ارزیابی تاثیراقدام جدیدواعتبارآن

تجدید نظر و ارائه نتایج

کمک برای تمرکز یافتن

برنامه ریزی

روشهایی برای کمک به کودکان اوتیسم

ماساژ دادن

الگو دهی

راهنمایی با گرفتن دست ها

ریتم و موسیقی

حرکات کنترل نشده

تمرین فیزیکی

تفاوت های اجتماعی

آموزش مهارت های اجتماعی

کودک اوتیسم نیاز به آموزش دارد

تمرین موقعیت های اجتماعی متداول

منابع

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-استثنایی-در-مورد-اوتیسم/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی در مورد کودکان استثنایی,اقدام پژوهی کودکان استثنایی,اقدام پژوهی آموزگار استثنایی,اقدام پژوهی معلم ابتدایی,اقدام پژوهی کودکان اوتیسم,اقدام پژوهی آموزگار استثنایی در مورد اوتیسم,اقدام پژوهی معلم استثنایی در مورد اوتیسم,اقدام پژوهی معلم کودکان اوتیسم,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:06
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 365

نمونه کامل اقدام پژوهی سرپرست خوابگاه

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی  چگونه توانستم  برنامه پیشگیری از جنگ نرم و آسیب های اجتماعی را با افزایش سطح تفکر معنوی در خوابگاه اجرا کنم  ؟   -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات سی صفحه ، قیمت  2000 (دو هزار تومان) تومان.

 

فهرست مطالب، چکیده و فایل کامل پی دی اف  در زیر آمده است :

 

 

 

مقام معظّم رهبری:   « ما باید جنگ نرم را بشناسیم و آنرا بشناسانیم.»

 

دانش آموزان نخبه  در ایران نقش به سزایی داند و از قبل نیز داشتند چرا که از این  افراد به عنوان نخبه یا تیزهوش یاد می شود. و این نیز امری مسلّم است که یک  فرد تیزهوش یا نخبه می تواند در افکار جامعه و اهداف آن تأثیر گذار مثبت یا منفی باشد. تأثیر گذار مثبت این است که وی بدون این که تحت تأثیر عوامل داخلی یا خارجی باشد، با افکار مثبت خود در جهت بهبود اوضاع مملکت از لحاظ های  مختلف مثل سیاسی – اجتماعی – اقتصادی- فرهنگی و... گام بردارد و نتایج خوبی نیز بگیرد. ولی تأثیر گذار منفی آن است که وی تحت تأثیر عوامل یا احزاب  داخلی و خارجی باشد و از افکار منفی و مخرب خویش در جهت سوء استفاده از فرصت  به نفع خویش یا آن  حزب و گروه قدم بردارد .  افراد نخبه ی یک کشور، به دیگران اثبات کرده اند که هوش و توانایی فکری و استدلالی زیادی نسبت به افراد عادی دارند . پس می توان گفت اکثر اهداف و افکار مثبت آنها می تواند در جهت  اهداف و افکار مثبت مملکت مفید باشد. و به آن کشور در جهت رسیدن به اهدافش کمک کند . مردم نیز با قبول این امر به آن ها اعتماد می کنند و از افکار و اهداف آن ها پیروی کامل و لازم  را به عمل می آورند. از آن جایی که درجنگ نرم یک فرهنگ می خواهد به زور بر دیگری غالب شود. افکار آن را به سوی خود برای استفاده و منفعت خود سوق دهد. دانش آموزان نخبه خیلی بهتر می توانند با آن مقابله نمایند. اینجانب ... ...... آموزشگاه .... با توجه به اینکه با دانش آموزانی نسبتا درس خوان و نخبه سر و کار داشتم در اقدام پژوهی فوق الذکر تصمیم گرفتم برنامه پیشگیری از جنگ نرم و آسیب های اجتماعی را با افزایش سطح تفکر معنوی در خوابگاه اجرا کنم  . تا دانش آموزان بتوانند خودشان در جلوگیری از نفوذ فرهنگ بیگانه فرد قابلی  باشند.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-سرپرست-خوابگاه-در-مورد-جنگ-نرم/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی سرپرست خوابگاه,اقدام پژوهی سرپرست شب خوابگاه,اقدام پژوهی سرپرست خوابگاه با موضوع پیشگیری از جنگ نرم,اقدام پژوهی در مورد جنگ نرم و آسیب های آن,اقدام پژولی متولی خوابگاه,دانلود اقدام پژوهی پیشگیری از جنگ نرم,اقدام پژوهی جنگ نرم و آسیب های اجتماعی آن,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:05
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 340

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی :

 

معرفی :

 

 اقدام پژوهی چگونه توانستم در تربیت جنسی کودکان ونوجوانان موثر باشم ؟   -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات  بیست و چهار صفحه ، قیمت 2000(دو هزار تومان) تومان-

 

ابتدا فهرست مطالب ، چکیده و فایل کامل پی دی اف را در زیر ببینید :

 

مادر ، پدر و اعضای تعیین کننده‌ی خانواده نقشی موثر در پرورش رفتارهای جنسی سالم فرزندانشان به عهده دارند . آنان باید سعی کنند با شناخت مراحل رشد جنسی کودکان و نوجوانان ، واقعیت‌های ظریف و آداب تربیتی مرسوم فرهنگ و جامعه‌ی خود را به بچه‌هایشان منتقل کنند . آموزش‌های زود هنگام و ناشیانه‌ی مسایل جنسی به کودکان و نوجوانان گاه آنان را چنان دچار دلهره و اضطراب می‌کند که اصول بهداشت روانی خانواده را خدشه‌دار می‌سازد . از طرف دیگر ، اگر این آموزش‌ها دیر هنگام ، نا کافی و غیر واقعی باشند ، نمی‌توانند مفید واقع گردند . اگر پدر و مادر بتوانند به پرسش‌ها و کنجکاوی‌های جنسی فرزندان خود پاسخ‌های مناسب و سنجیده بدهند ، می‌توانند مانع از انحراف فکری ، سرکوب جنسی و مخفی کار آنان شوند .

 

کودکان نیازمند شرایط و موقعیت‌هایی‌اند که بتوانند مهارت‌های اساسی زندگی را بر اساس اصل احترام گذاشتن به اخلاقیات و دیدگاه‌های خانوادگی بیاموزند و تجربه کنند . پایه‌ریزی ارزش‌های سالم اخلاقی در خانواده به بچه‌ها کمک می‌کند تا هنگام بلوغ و نوجوانی بهتر تصمیم بگیرند و مسئولیت زندگی‌شان را بپذیرند .

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-ابتدایی-درمورد-تربیت-جنسی/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار چهارم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی,دانلود اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,دانلود اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:04
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 298

نکات ایمنی هنگام وقوع زلزله

  • اگر در ساختمان های بلند زندگی می کنید. به محل ایمن تر و کم خطرتری که قبلاً در آپارتمان شناسایی کرده اید ، پناه ببرید.
  • اگر در طبقه ی اول زندگی می کنید سعی کنید خود و همراهانتان را به سرعت از ساختمان خارج کنید و به فضای باز ببرید.
  • اگر در طبقات بالاتر زندگی می کنید و نمی توانید خود را به طبقات پایین برسانید ، می توانید زیر یک میز یا نیمکت در کنار دیوار پناه بگیرید تا اشیایی که به زمین سقوط می کنند ، به شما صدمه نزند. ریزش شیشه های شکسته و نماهای ساختمان ها در بیرون از ساختمان بسیار خطرناک است. و باید هنگام خروج از ساختمان بسیار مراقب باشید.
  • از آسانسور استفاده نکنید ، چون قطع برق می تواند شما را در آسانسور محبوس کند.
  • اگر هنگام زلزله خارج از ساختمان هستید اولین کاری که باید انجام دهید آن است که سر خود را در مقابل اشیاء در حال سقوط محافظت کنید. برای این منظور می توانید از کتاب ، کیف دستی یا وسایل مشابه استفاده کنید. اگر چیزی در دسترس نبود با دست های خود این کار را انجام دهید. پشت دست ضخیم تر و محکم تر از کف دست است ، پس دو دست خود را به حالت قلاب روی سر قرار دهید.
  • از ساختمان ها و کابل های برق دور شوید. خطر سقوط اشیاء از ساختمان ها و دیوارهای خارجی بناها بیشتر از جاهای دیگر است.
  • از کوچه های تنگ و باریک عبور نکنید و در طول ساختمان ها ندوید ، چون احتمال خطر ریزش برخی از دیوارها وجود دارد.
  • از ایستادن در ساحل رودخانه ها یا لبه ی صخره ها خودداری کنید زیرا لغزش زمین می تواند سبب ریزش صخره شود.
  • اگر به هنگام زلزله در مکان های عمومی مانند سالن تئاتر ، سینما و . . . بودید. بهترین کار برای شما پناه گیری در همان محل و محافظت کردن از سر و گردن می باشد.
  • اگر به هنگام زلزله در داخل اتومبیل هستید به تدریج و آهسته اتومبیل را به سمت راست جاده هدایت کنید تا سمت چپ خیابان برای عبور خودروهای امداد باز باشد. در داخل اتومبیل بمانید و رادیو را روشن کنید تا از اخبار و اطلاعات و نیز هشدارهای مربوط به زلزله آگاه شوید (ارغایی ، 1383 ، ص 12-8).

 

 

 

 

امداد رسانی پس از وقوع زلزله :

  • خود را برای پس لرزه ها آماده نمایید. پس لرزه ها هر چند ضعیف تر از زلزله اصلی هستند ، ولی باعث تخریب ساختمان های ضعیف می شوند.

پس لرزه ها می توانند در اولین ساعات ، روزها ، هفته ها ، حتی ماه ها ، پس از زلزله رخ دهند.

  • به همسایه خود کمک کنید. به خصوص آنان که افراد نیازمند مانند اطفال ، سالمندان یا افراد ناتوان در بین آن ها هست.
  • خارج از ساختمان های تخریب شده قرار بگیرید. زمانی به خانه باز گردید که مراجع ذی صلاح امنیت آن را تأیید کرده اند.
  • داروهایی که روی زمین ریخته شده ، مواد رنگ بر ، گازوئیل یا دیگر مایعات محترقه را سریع پاک کنید. چنانچه بوی گاز یا دود ناشی از سوختن مواد شیمیایی را استشمام کردید ، محل را ترک کنید.
  • عصبی نباشید چرا که کارهای زیادی را باید به انجام برسانید.
  • آتش های کوچک را خاموش کنید و خطرات احتمالی آتش سوزی را مد نظر قرار دهید.
  • افراد مجروح را هرگز جا به جا نکنید ، مگر آنکه خطر دیگری آنان را تهدید نماید. در صورت امکان از افراد مجرب بخواهید در این مورد تصمیم بگیرند.
  • مراقب باشید روی ساختمان هایی که پی ریزی محکمی ندارند ، حرکت نکنید چرا که احتمال وقوع پس لرزه زیاد است.
  • از رادیو باتری دار برای کسب اطلاعات و خبر و این که چه خطرات دیگری در کمین است و چه باید کرد ، استفاده نمایید (معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان جوانان ، 1382 ، ص 19-17).

تجربه نشان داده است که بیشترین اقدامات نجات و کمک رسانی قبل از رسیدن نیروهای امدادی ، توسط افرادی که در محل فاجعه حضور دارند انجام می گیرد. البته در برخی از موارد هم به علت بی اطلاعی و نا آگاهی افراد حوادث نامطلوبی رخ می دهد.

بنابراین لازم است که قبل از وقوع زلزله کلیه افراد از نکات ضروری اطلاع حاصل کنند. و با تمرین کافی ، مهارت لازم را به دست آورند (رضایی پناه ، 1373 ، ص 24).

 

 نتیجه

به علت واقع شدن ایران روی کمربند لرزه خیز آلپ ـ هیمالیا ، احتمال وقوع زلزله در نقاط مختلف آن برای متخصصان قطعی است. وقوع زلزله به عنوان یکی از مهمترین پدیده های طبیعی بر تمامی ابعاد زندگی جوامع ، تأثیر می گذارد و در صورت عدم آمادگی جامعه در برابر آن ، تلفات انسانی و خسارات اقتصادی بسیاری را موجب می شود.

از میان گروه های سنی مختلف ، کودکان و نوجوانان جزء آسیب پذیرترین افراد جامعه هستند و نتایج آمار و تحقیقات نیز این مطلب را تأیید می کند. از سوی دیگر تعداد قابل توجه دانش آموزان کشور لزوم آموزش این گروه ها و آماده سازی مدارس در برابر این پدیده طبیعی را ایجاب می کند. به علاوه تجربه موفق سایر کشورها نشان داده است که پیشگیری و آمادگی برای کاهش خطرات ناشی از وقوع زلزله ـ که با دستاوردهای علم امروز قابل پیش بینی زمانی دقیق نیست ـ تا حد قابل توجهی میزان اثرات نامطلوب آن را کاهش می دهد.

برای ایجاد آمادگی لازم است تا افراد جامعه ابتدا به لزوم و اهمیت مسأله آشنا شوند و آن را بپذیرند ، توصیه ها و دستور العمل های کارشناسان را بیاموزند و آن ها را به کار برند. این کار نیاز به ایجاد فرهنگ ایمنی و «آمادگی در برابر زلزله» در افراد دارد.

 

 

 

منابع

  1. ارغایی ، عبدالرضا، 1383 ، چگونه خطرات بلایای طبیعی را کاهش دهیم ، نشر مؤسسه آموزش عالی ـ علمی کاربردی هلال ایران.
  2. بهاور ، منوچهر ، 1371 ، پیش بینی زلزله ، نشر : مؤسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله.
  3. بیضایی ، بهروز ، 1374 ، بلایای طبیعی ، چاپ شفق تهران.
  4. رضایی پناه ، نادیا ، 1373 ، آمادگی در برابر زلزله ، چاپ از : شرکت چاپ و نشر ایران.
  5. سعیدی رضوانی ، محمود ، 1377 ، آمادگی در برابر زلزله ، ناشر : چاپ و نشر کتاب های ایران.
  6. معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان جوانان ، 1382 ، چاپ اول.

 

منابع :

سایت علمی و پژوهشی آسمان

http://www.asemankafinet.ir


برچسب‌ها :

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:04
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 332

نمونه کامل ترین اقدام پژوهی  آموزگار دوم ابتدایی

 

معرفی :

 

 اقدام پژوهی چگونه توانستم مشکل توالی دیداری در درس املای برخی از دانش آموزان کلاس دوم ابتدایی را برطرف نمایم؟  -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات  چهل وسه صفحه ، قیمت 2000(دو هزار تومان) تومان-

 

ابتدا فهرست مطالب ، چکیده و فایل کامل پی دی اف را در زیر ببینید :

 

همانگونه که مستتحضریم ماده ی درسی املا  با اهمیت، توأم با مشکلاتش در عملکرد دانش آموزان است. براساس آمارهای منتشر شده ی وزارت آموزش و پرورش هر ساله دانش آموزان زیادی به جهت عدم کسب مهارت درست نویسی نظام آموزشی را ترک می نمایند. اهمیت و ضرورت درس املاء و وجود مشکلات عدیده در این درس انگیزه ای شد که اقدام پژوهی حاضر در رابطه با چگونگی برطرف نمودن  مشکل توالی دیداری در درس املای برخی  از دانش آموزان کلاس دوم ابتدایی انجام گیرد.هدف اصلی پژوهش بررسی و توصیف وضعیت موجود مشکلات دیکته ای تعدادی از دانش آموزان پایه دوم ابتدایی  و ارائه یک تصویر روشن از مشکلات دیکته ای به معلمان و برنامه ریزان آموزشی است. مقطع ابتدایی زیر بنای مقاطع دیگر تحصیلی می باشد و در مقطع ابتدایی نیز پایه دوم مکمل پایه های دیگر می باشد و هر چقدر دانش آموزان در این پایه بهتر آموزش ببینند در رفتن به مقاطع بالاتر راحت تر هستند و بالعکس ; در دوره ابتدایی  دو درس ریاضی و فارسی ( قرائت فارسی و املای فارسی کلیدی هستند و بیشترین ساعات به این دو درس اختصاص می یابد و از بین دو درس ذکر شده درس فارسی از اهمیت دو چندانی برخوردار می باشد. به طوری که بدون یادگیری درس فارسی ، یادگیری دروس دیگر تقریبا غیر ممکن می باشد. یکی ازمهمترین مشکلات دانش آموزان در مدرسه، ضعف در خواندن و نوشتن است. املاء نوعی نوشتن است.  بنده در اقدام پژوهی حاضر برای پیدا کردن راه کارها نیاز به یک سری اطلاعاتی داشتم، نظیر این اطلاعات را از طریق خود دانش آموزان ، والدین و مشاور مدرسه  جمع آوری کردم با توجه به این اطلاعات راه کارهایی را یافتم و آنها را با دانش آموز به مرحله  اجرا در آوردم. جملگی این راه کارها برای تقویت توالی دیداری و تقویت حافظه شنیداری بود که این دانش آموزان در آنها ضعف داشت. در پایان اجرای این راه حل ها ، نتیجه خوبی از پیشرفت دانش آموز به دست آمد که امیدوارم این را حل ها را هم سایر معلمان برای کاهش ضعف در درس املاء دانش آموز به کار ببرند.

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-دوم-ابتدایی-درمورد-توالی-دیداری/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,اقدام پژوهی پایه دوم ابتدایی,اقدام پژوهی معلم دوم اتبدایی,اقدام پژوهی معلم دوم ابتدایی,اقدام پژوهی کلاس دوم ابتدایی,اقدام پژوهی دوم ابتدایی بصورت ورد,اقدام پژوهی آموزگار دوم بصورت ورد,اقدام پژوهی معلم دوم بصورت ورد,اقدام پژوهیآموزگاران دوم,لیست اقدام پژوهی دوم ابتدایی,لیست اقدام پژوهی معلم دوم ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:03
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 299

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی :

 

معرفی :

 

 اقدام پژوهی راههای پاسخ دهی به نیازهای ویژه دانش آموزان تیزهوش دوره ابتدایی در مدرسه عادی  -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات  بیست و شش صفحه ، قیمت 2000(دو هزار تومان) تومان-

 

ابتدا فهرست مطالب ، چکیده و فایل کامل پی دی اف را در زیر ببینید :

 

 همه ی ما می توانیم در ذهن خود فرد یا افرادی را که هوش بالایی دارند مجسم کنیم. ما تحت تأثیر دانش و مهارت های آنها قرار می گیریم و گاه متعجب می شویم که آنها چگونه می توانند با صرف کوشش بسیار کمی مطالب زیادی را یاد بگیرند. گاهی اوقات فکر می کنیم این هوش از کجا آمده است؟ آیا این هوش فقط ناشی از عوامل ژنتیکی است و یا والدین و معلمان این دانش آموزان برای شکوفایی هوش آنها تلاش کرده اند؟ آیا افراد دیگری در جامعه وجود دارند که از هوش بالایی برخوردار باشند ولی به دلایل زیادی هوش آنها کشف نشده و یا افزایش پیدا نکرده است؟

 

 آنچه اهمیت دارد این است که معلمان باید با توجه به توانایی های دانش آموزان، کیفیت آموزش خود را بالاتر ببرند و راه هایی برای رشد توانایی ها و خلاقیت دانش آموزان فراهم کنند. زیرا بسیاری از این افراد در آینده دانشمندان، هنرمندان و اقتصاددانان جامعه خواهند شد. دانش آموزان تیزهوش به تنهایی نمی توانند توانایی های بالقوه ی خود را ظاهر کنند و هوش آنها به شکل ماده ی اولیه ای است که باید شکل بگیرد.کارشناسان علوم تربیتی معتقدند در صورتی که کودکان مستعد در شرایط مناسب آموزش دیده و فعالانه در جریان یادگیری شرکت داشته باشند در آینده به مبتکران و نوآورانی مبدل خواهند شد که سهم وافری در فرایند پیشرفت و توسعه علمی در ابعاد منطقه ای و ملی و بین المللی ایفا می کنند . با انجام پژوهش در مقطع  متوسطه  می توان میزان یاد گیری افراد را افزایش داد . بنابراین باید پژوهش به کودکان آموزش داده شود تا در آینده شاهد تحقیقاتی کاربردی و پر بار باشیم ..بنابراین برای ایجاد و تقویت روحیه پژوهشگری در محیط پرورشی مدرسه باید به کودکان اجازه سوال کردن داده شود و در پاسخ به سئوال آنها معلمان باید بروند یاد بگیرند و اگر پاسخش را پیدا نکردند از دیگران بپرسند ، اما هیچگاه استعداد نوجوان را کور نکنند و در تقویت فرهنگ و تحقیق کوشش و سعی وافی بنمایند. توجه به این اصل اساسی در نظام آموزشی و برنامه ریزی درسی ما را به رویکرد مهم و نوینی به نام رویکرد پژوهش محور روبرو می سازد.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-ابتدایی-پاسخ-دهی-به-دانش-آموز-تیزهوش/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار چهارم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی,دانلود اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:01
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 286

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی :

 

معرفی :

 

 اقدام پژوهی  چگونه توانستم با راهکارهای مناسب مشکل وسواس فکری را در دانش آموز کلاس دوم آرزو  کاهش دهم؟ -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات  بیست و چهار صفحه ، قیمت 2000(دو هزار تومان) تومان-

 

ابتدا فهرست مطالب ، چکیده و فایل کامل پی دی اف را در زیر ببینید :

 

 

 

بسیاری از مبتلایان به اختلال وسواس فکری- عملی به علت ترس از انگ اختلال روانی، مشکلات‌شان را ده­ها سال از خانواده مخفی می­کنند یا در برابر اعتراض‌های دیگران مشکل خود را نمی­پذیرند و همین موضوع باعث شدیدتر شدن مشکل‌شان می­شود. در حالی‌که این افراد به نوعی اختلال اضطرابی دچارند که زندگی‌شان را تحت‌الشعاع قرار داده است. این مشکل روان‌شناختی که زمانی، فقط در متون تخصصی شناخته شده بود، اکنون بخشی از فرهنگ عامه شده است. این مشکل گاهی آنقدر شدید می شود که باعث مشکلات زیادی از نظر اقتصادی، جسمی و ارتباطات اجتماعی می‌شود. مثلاً افرادی که دارای نوعی وسواس به نام وسواس شستشو هستند و تقریباً همه‌ی ما در یکی از اقوام، اطرافیان یا دوستان‌مان موردی از آن را سراغ داریم، بر اثر شستشوهای بسیار، دچار مشکلات جسمی زیادی مانند کمردرد و اگزمای شدید پوست می‌شوند، چندین برابر بقیه هزینه‌ی آب پرداخت می­کنند و به خاطر وسواسی که دارند ارتباط خود را با بسیاری از دوستان و اقوام خود که حساسیت آنها را در نظر نمی­گیرند، قطع می­کنند و حتی ممکن است سال‌ها باشد که مسافرت نرفته­ اند چون هیچ جایی را تمیز نمی­دانند این پژوهش با هدف حل مشکل  وسواس اخلاقی و رفتاری دانش آموز  آرزو  انجام گردیده است با توجه به اطلاعات بد ست آمده سوالات زیر برای رفع مشکل دانش آموز در ذهن من ایجاد گردید:1 - آیا بیماری سردرد ، موجب وسواس فکری او شده است ؟2-آ یا بیماری سردرد ، ناشی از فشارهای روانی است ؟3- آیا تربیت غلط ، موجب وسواس فکری ایشان شده است ؟4- آیا به خاطر روابط غلط با ایشان دچار خود پنداری منفی از خود شده است؟5-  آیا دچار کمبود محبت شده است؟6-  آیا با رفتارهای خویش می خواهد د یگران را به خود متوجه سازد؟7-  چه راه حل هایی برای مشکل وجود دارد؟روش استفاده در این پژوهش اقدام پژوهی مدل جدول تناقضات می باشد. برای گرد آوری اطلاعات روشهای متعددی وجود دارد ؛ با توجه به موضوع پژوهش ، به نظر می رسد که ما مجبور باشیم از چند روش به صورت ترکیبی برای جمع آوری اطلاعات استفاده نمایم ..ارائه راهکارها: 1- محبت به موقع و متناسب به فرزندان ودانش آموزان ، موجب کاهش وسواس فکری می شود.2- توجه به موقع، محبت ، تقویت نکات مثبت ، پرورش اعتماد به نفس ، موجب نگرش مثبت فرد نسبت به خود و دیگران می شود.3- ایجاد انگیزه و ایجاد نگرش مثبت فرد نسبت به خود ومعلم و دیگران موجب بهبود وضعیت تحصیلی و رفتاری  فرد می شود. 4- بین فرزندان نباید تبعیض قائل شد . 5- بهتر است برای شناسایی و رفع مشکل از راهنمایی های صاحب نظران وروان شناسان ومشاوران تحصیلی استفاده گردد .به طور کلی می توان نتیجه گرفت که می توان با تدابیرعلمی وموثربسیاری ازوسواس فکری دانش آموزان راحل نمود.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-ابتدایی-و-حل-مشکل-وسواس-دانش-آموزان/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار چهارم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی,دانلود اقدام پژوهی آموزگار اول ابتدایی,دانلود اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی,

جمعه 15 فروردين 1399 - 0:01
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 302

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی :

 

معرفی :

 

 اقدام پژوهی چگونه توانستم معنا و مفهوم  نماز را به دانش آموزانم آموزش دهم ؟ -  بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات  چهل و یک صفحه ، قیمت 2000(دو هزار تومان) تومان-

 

ابتدا فهرست مطالب ، چکیده و فایل کامل پی دی اف را در زیر ببینید :

 

 یکی از راههای تربیت دینی کودکان ، شرکت دادن آنها در نماز جماعت می باشد من به عنوان معلم ، وظیفه دارم دانش آموزان را نسبت به انجام و یادگیری رفتارهای مذهبی ترغیب نمایم و در تربیت دینی دانش آموزان نقش مهم و تأثیر گذار ی دارم ، که یکی از این رفتارها و راههای تربیت دینی آنان ، خواندن نماز جماعت  است . متاسفانه در  کلاس من تعداد کمی از دانش آموزان  معنی نماز را می دانستند و در نماز جماعت شرکت می نمودند و این این مسئله برای بنده تعجب آور بود و بسیار بنده را آزار می داد و طوری شده بود که در همان هفته اول مدرسه تمام اشتغال فکری بنده را این موضوع به خود اختصاص داده بو که چرا دانش آموزان بنده اینقدر کم از نماز استقبال می کنند و چه دلایلی ممکن است که این موضوع رخ دهد ؟ چگونه بنده می توانم دانش آموزانم را به نماز خواندن و شرکت در نماز جماعت مدرسه تشویق و ترغیب نمایم .این مسئله را با مدیر ، اعضای انجمن اولیاء و معلمان مدرسه در میان گذاشتم و پس از چند جلسه ایی که با همکاران داشتم مسائل زیر را به مشورت گذاشتیم :

 

1- آیا دانش آموزانی که در نماز شرکت نمی کنند ، به نماز خواندن علاقه ای ندارند؟

 

2- آیا نماز را بلد هستند؟

 

3- آیا ممکن است در خانه، یا مسجد روستا نماز بخوانند که در نماز مدرسه شرکت نمی کنند ؟

 

4- آیا ممکن است والدین آنها نماز نخوانند و به نماز خواندن فرزندانشان اهمیت ندهند؟

 

5- آیا ممکن است مقدمات نماز مثل وضو را بلد نباشند؟

 

6- آیا شرایط خواندن نماز جماعت را بلدند و اهمیت نماز جماعت را می دانند؟

 

7 - شاید وقت نماز و محل برگزاری نماز مدرسه مناسب نباشد ؟

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-سوم-ابتدایی-درمورد--مفهموم-نماز/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی,اقدام پزوهی معلم سوم دبستان,اقدام پژوهی معلم سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم دبستان,اقدام پژوهی کلاس سوم ابتدایی,دانلود رایگان اقدام پژوهی سوم ابتدایی,نمونه اقدام پژوهی پایه سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی آشنایی دانش آموزان با مفهوم نماز,اقدام پژوهی معلم سوم ابتدایی و آشنایی دانش آموزان با نماز,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:59
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 270

تحقیق رایگان سایت علمی و پژوهشی آسمان , تحقیقات دانش آموزی ، فرهنگیان و دانشجویان اقدام پژوهی گزارش تخصصی

چکیده

در این مقاله سعی شده است تا علاوه بر آشنایی دانش آموزان با پدیده ی زلزله و علت و اثرات آن با مهمترین نکات پیشگیری قبل از وقوع ، حفظ ایمنی هنگام وقوع و امداد رسانی پس از وقوع زلزله آشنا شوند. نکات آورده شده تنها منحصر به محیط آموزشی نیستند و دانش آموز با فراگیری آن ها می تواند آموخته های خود را در هر مکان دیگری تعمیم دهد. برای آموزش نکات و تمرینات ، مطالب به زبان ساده و با روش های عملی آسان انتخاب شده اند و دانش آموز می تواند آموخته های خود را در اختیار سایر افراد خانواده قرار دهد و یا شخصاً آن ها را آموزش دهد. اقدامات ایمن سازی را با همکاری آن ها انجام دهد و به اتفاق آن ها تمرینات را به طور دسته جمعی در منزل تکرار کند.

مطالب بخش های مختلف همگی پیرامون موضوع واحد کسب آمادگی در برابر زلزله است و این موضوع در سه مرحله ایمن سازی و تجهیز محیط ، عکس العمل مناسب هنگام وقوع زلزله و امداد رسانی بعد از زلزله بیان شده است.

 

 
 

 

مقدمه

در کشورهایی که به علت وضعیت لرزه خیزی خود مستعد وقوع زلزله هستند مراکز آموزشی از اماکن مهمی محسوب می شوند که به علت تراکم یکی از آسیب پذیرترین گروه های سنی جامعه ، در معرض آسیب های جدی ، با میزان مجروحین و تلفات زیاد قرار می گیرند. به علاوه احتمال بسیاری وجود دارد که دانش آموزانی که هم اکنون در مناطق زلزله خیز زندگی می کنند در طول زندگی خود یک زلزله شدید را تجربه کنند. این افراد در صورتی خواهند توانست رفتار مناسب از خود نشان دهند که از قبل تحت پوشش آموزش های لازم قرار گرفته باشند. در واقع همان گونه که در دهه کاهش سوانح طبیعی از سوی مجامع بین المللی عنوان گردیده است ، افراد جامعه مانند دولت ها ، باید در جهت حفظ ایمنی خود در برابر پدیده ها آگاه شوند و بکوشند. آگاه سازی در این راستا ، در سنین کودکی و نوجوانی که عادات و باورها در فرد شکل می گیرند بیشترین بازده را در بر خواهد داشت. زیرا همان گونه که هدف تمام آموزش هایی که در این مقاطع سنی خصوصاً از طریق نظام آموزش رسمی ارائه می گردد آشنا ساختن فرد با محیط اطراف (طبیعت و زیستگاه مصنوع دست بشر) و تعامل صحیح با آن هاست ، می توان به دانش آموزان آموخت به همان ترتیب که از مواهب بی شمار طبیعت بهره مند می شوند در مقابل پدیده های خطرآفرین آن بیندیشند و راه های مقابله با آن را بیاموزند.

 

 

 

 

زلزله چیست؟

بر اساس نظریه ای به نام « تکتونیک صفحه ای » بخش جامد پوسته ی زمین ، از چند قطعه یا صفحه تشکیل شده است. هر کدام از این قطعات بین 60 تا 100 کیلومتر ضخامت دارند و مانند توده های یخ بر روی مواد مذاب لایه های درونی زمین حرکت می کنند. برخورد دو صفحه به یکدیگر ، دلیل اصلی وقوع زلزله است. در محل برخورد صفحات ، زمین هیچ وقت آرامش ندارد.

این صفحات در واقع هیچ یک کناره های صاف و صیقلی ندارند. به همین علت نمی توانند بدون اصطکاک از کنار یکدیگر بلغزند و رد شوند. آن ها در کناره های خود ، لبه ها ، تیغه ها ، شکاف ها و پیش آمدگی های عظیمی دارند که به هنگام جابه جایی مثل دندانه های زیپ در هم جفت می شوند ، به این ترتیب هر چند که صفحات به حرکت ادامه می دهند ، کناره های آن ها ساکن می ماند ، زیرا نمی تواند موقعیت خود را تغییر دهد. این روند در طول زمان فشار زیادی را به صفحات وارد می کند و بالاخره روزی می رسد که کناره های صفحه ها دیگر نمی توانند در برابر این فشارهای روزافزون تاب بیاورند. به این ترتیب لبه ها و تیغه های در هم قفل شده می شکند و کناره های صفحه ها ـ دقیقاً با حالت رها شدن یک فنر تحت فشار ـ با تکانی شدید عقب ماندگی حرکت خود را از صفحه ی کامل جبران می کنند. در این حالت زلزله به وجود می آید (بیضایی ، 1374 ، ص 14).

 

 

پیش لرزه و پس لرزه

قبل از وقوع یک زلزله بزرگ ، غالباً زمین لرزه های کوچکی که حکایت از فعال شدن منطقه می کند در محل حادث می شود که تا حدودی انرژی های ذخیره شده را رها می سازد. مجموعه این زلزله ها را پیش لرزه می نامند.

البته لازمه وقوع هر زلزله بزرگ وجود پیش لرزه نمی باشد. چه بسا زلزله هایی بسیار شدید که بدون پیش لرزه به وقوع پیوسته اند (مانند زلزله سال 1357 طبس). همچنین زمین لرزه های بزرگ معمولاً با یک لرزه تمام نمی شوند و دامنه لرزه ها به تدریج کاهش یافته و اغلب تعداد تکان های بعدی با شدت کمتر و در فاصله زمانی مختلف (از چند دقیقه تا چند ماه) رخ می دهد. شدیدترین تکان ، لرزه اصلی و تکان های بعدی پس لرزه نامیده می شوند. مثال روشن برای پیش لرزه و پس لرزه در مورد زلزله های ایران ، زلزله دشت بیاض خراسان در سال 1347 می باشد که حدود 5/13 ساعت قبل از وقوع آن ، پیش لرزه خفیفی در منطقه روی داد و پس لرزه ای نیز در 10 شهریور به فاصله زمانی تقریباً 20 ساعت بعد از وقوع زلزله مخرب اصلی به وقوع پیوست. در اثر این پس زلزله ، شهر فردوس که طی زلزله اصلی آسیب دیده بود ، به کلی ویران شد (سعیدی رضوانی ، 1377 ، ص 16).

 

 

 

 

لرزه نگار چیست؟

امروزه در بسیاری از مناطق زلزله خیز جهان ، دستگاه هایی به نام « لرزه نگار » استقرار یافته است. این دستگاه های پیچیده ، حرکات ناشی از امواج زلزله را ثبت می کنند. لرزه نگار از یک جرم سنگین ، مثلاً از گلوله ای فولادی تشکیل شده است که به کمک یک فنر یا سیم نازک به پایه ای که روی سطح زمین قرار دارد ، آویزان است. در قسمت تحتانی این گلوله ی آهنی ، قلمی نصب شده که با یک استوانه دوّار در تماس است. وقتی که زمین در اثر زلزله ای ـ حتی خیلی خفیف ـ بلرزد ، نوار کاغذی نیز با این حرکت تکان می خورد و این در حالی است که گلوله ی فولادی بنابر قانون ماند یا اینرسی ، هنوز در جای خود ثابت است. حرکت کاغذ در تماس با قلم متصل به گلوله ، نموداری منحنی را رسم می کند. این نمودار که بر کاغذ استوانه ی دوّار ثبت می شود ، « لرزه نگاشت » نام دارد (بیضایی ، 1374 ، ص 11).

 

 

 

 

 

 

 

 

آیا می دانید؟

واحد ریشتر در سال 1935 توسط کارلزاف ریشتر ابداع گردید. این یک واحد لگاریتمی است و نشانه میزان انرژی آزاد شده به وسیله زلزله است. یک زلزله با شدت 5/4 ریشتر به اندازه ای قوی است که دستگاه های حساس ، آن را در سراسر جهان ثبت می نمایند.

تأثیر زلزله را همچنین با واحد تعدیل شده مرکالی نیز می سنجند.

شدت زلزله بر اساس شدت تأثیرات منطقه ای زلزله ارزیابی می شود.

شاخص مرکالی با حروف یونانی از محدوده یک (I) تا دوازده (XII) نگاشته می شود.

زلزله به صورت ناگهانی و شدید و بدون اطلاع ایجاد می شود. تشخیص خطرات بالقوه و برنامه ریزی مناسب می تواند از صدمات و خطرات زلزله بکاهد. توجه داشته باشید که زلزله در هر زمانی از سال می تواند رخ دهد(معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان جوانان ، 1382، ص 1).

 

 

 

 

 

 

پیش بینی زلزله

موضوع پیش بینی زلزله تازگی ندارد و همواره مورد توجه انسان بوده است در حال حاضر ، با به کارگیری تمام روش های علمی ، پیش بینی زلزله موضوع روز است. اما متأسفانه باید خاطر نشان کرد که تمامی این کوشش ها تا به امروز موفقیت زیادی نداشته و نمی توان با اطمینان زمین لرزه ها را پیش بینی کرد.

پژوهشگران با تحت نظر قرار دادن تغییرات ژئوفیزیکی ، ژئوشیمیایی و زیست شناختی در مناطقی که احتمال وقوع زلزله می رود ، سعی کرده اند به شواهد علمی دست یابند. این مشاهدات تاکنون نتوانسته است نشانه های قطعی در خصوص قریب الوقوع بودن رویداد زمین لرزه را در اختیار قرار دهد ، ولی این امکان را فراهم آورده است تا شناخت بهتری از پیش نشانگرها به دست آید.

مهم ترین پیش نشانگرها به شرح زیر شناخته شده اند :

  1. تغییر شکل پوسته ی زمین
  2. تغییر در تراز سطح دریا
  3. کج شدگی سطح زمین
  4. بروز پیش لرزه ها
  5. فعالیت های لرزه ای ناهنجار
  6. تغییر در سرعت موج های لرزه ای
  7. تغییر در ویژگی های زمین مانند مغناطیسی و میدان الکتریکی
  8. تغییر در فشار ، رنگ ، دما ، مزه بو و ترکیبات شیمیایی آب ها اصولی ترین و مطمئن ترین عاملی که می تواند به عنوان پیش نشانگر یک زلزله تلقی شود تغییراتی است که قبل از وقوع زلزله در تغییر شکل نسبی زمین ایجاد می شود. همان گونه که در قسمت های قبلی گفته شد اکثر زلزله های بزرگ در اثر شکستن ناگهانی بخشی از پوسته جامد زمین ، که مانع از حرکت آزاد ورقه های تشکیل دهنده ی پوسته شده اند به وقوع می پیوندد. بر اساس این فرضیه نقاط مشخصی در روی سطح زمین به طور طبیعی نسبت به یکدیگر تغییر مکان نسبی می دهند و هر چه زمان شکستن سنگ های داخلی نزدیک تر می شود ، در وضعیت این تغییر مکان ها دگرگونی هایی روی می دهد.

از دیگر امکانات تشخیص نزدیک بودن وقوع زلزله ، تغییراتی است که در وضعیت آب های زمینی به وجود می آید. این تغییرات در اثر کاهش یا افزایش فشار حفره ای خاک بوده و منجر به پایین رفتن سطح آب چاه ها یا فوران آب از داخل آن ها و خشکیدن پاره ای از چشمه ها یا جاری شدن آب از نقاطی که قبلاً خشک شده است ، می گردد.

از دیگر پیش نشانگرهای مشاهده شده می توان به تغییر دمای زمین و خروج گازهای مختلف نظیر رادون و آرگون از آن اشاره کرد که سبب خارج شدن حیوانات از سوراخ ها و لانه های زمینی می شود. همچنین از طریق مطالعه عواملی مانند فعالیت کوه های آتشفشانی ، تغییرات شیمیایی در آب چشمه ها ، تغییرات شدید در گازهای طبیعی و افزایش تعداد لرزه های کوچک (پیش لرزه ها) می توان احتمال وقوع زلزله را پیش بینی کرد.

مطالعه رفتار حیوانات نیز یکی از علایم مورد توجه متخصصان بوده است. مشاهده شده است که از بعضی حیوانات قبل از وقوع زلزله حرکات عجیب و استثنایی سر می زند. مرغ ها که شب ها چرت می زنند ، بیدار و هوشیار جفت دو پا را بر زمین میخکوب می کنند و وحشت زده به نظر می رسند.

مارها که در سوراخ های زمین پنهان هستند به سطح زمین می آیند.

سگ ها ، حتی آن هایی که به طور عادی ساکت هستند ، بدون وقفه پارس می کنند. پرندگان آوازخوان در قفس رفتاری دگرگونه پیدا می کنند.

خرگوش ها و موش ها از لانه های خود فرار می کنند و اسب ها و خوک ها با وضع ناآرام و جنون آمیزی پا به زمین می کوبند و دور خود می گردند.

مورچه ها نیز به صورت بی هدف در تعداد زیادی از لانه های خود خارج می شوند به طورکلی علت این واکنش حیوانات قبل و مقارن وقوع زلزله ، از نظر علمی دقیقاً معلوم نیست. شاید حیوانات ارتعاشات و امواجی را حس می کنند که آدمی قادر به احساس آن ها نمی باشد.

برخی حیوانات می توانند صداهایی را بشنوند که از امواج درونی زمین بر می خیزد ، یا بوی گاز رادون را که حاکی از وقوع زلزله است حس کنند. تغییرات در حوزه الکتریکی که برای انسان ها نامحسوس است ، برای برخی از حیوانات قابل شناخت است(بهاور ، 1371 ، ص 21-20).

 

 

 

 

 

 

اثرات زلزله

به طورکلی زلزله باعث اثراتی در زمین ، دریاها و بناهای سطح زمین می شود. مهمترین این اثرات به شرح زیر است :

  1. زمین لغزش : زمین لغزه عمدتاً در اثر زمین لرزه پدید می آید و در اثر آن حجم بزرگی از خاک و سنگ در مناطق دارای شیب تند به سمت پایین حرکت می کند. با این حال برخی از زمین لغزه ها متأثر از زلزله نیستند بلکه ناشی از عواملی نظیر اشباع منطقه از آب می باشند. زمین لغزش می تواند بسیار خطرناک باشد. اتفاق افتاده است که در اثر زمین لرزه یک روستا به کلی زیر خروارها خاک و سنگ مدفون شده است. بزرگ ترین زمین لغزه در دهه های اخیر زمین لغزه ژوئن سال 1962 میلادی در شهر « پورت رویال » جامائیکا می باشد که طی آن  شهر به طرف دریا لغزید و سبب هلاکت قریب به 20000 نفر گردید. سنگریزش نیز از انواع زمین لغزش بوده که بر اثر سقوط سنگ های بالای دامنه رخ می دهد.
  2. آبگونگی یا روانگرایی :

اگر در عمق کمتر از 8 متری سطح زمین ، خاک از ماسه های یکدست ناپیوسته ی سستی که از آب اشباع است ، تشکیل شده باشد ، ممکن است در اثر زلزله شدید رفتار این خاک مانند رفتار یک سیال باشد ، یعنی خاک به صورت فوران و جوشش گل و ماسه در سطح زمین پدیدار می گردد. در نتیجه ممکن است ساختمان هایی که بر روی چنین زمینی بنا شده اند ، شروع به فرو ریختن در داخل زمین نمایند و یا کج شوند.

 

 

  1. تسونامی :

تسونامی امواج بلندی هستند که هنگام وقوع زلزله در کف دریا یا اقیانوس ، نواحی ساحلی را مورد حمله قرار می دهند. مرز بین بعضی از ورقه های زمین که حرکات آن ها عامل اصلی زلزله است ، تقریباً با مرز بین اقیانوس آرام مطابقت دارد. بنابراین طبیعی است که بسیاری از زلزله های شدید در نزدیکی سواحل اقیانوس آرام روی دهد.

این زلزله ها موج های بزرگی را ایجاد می کنند که در عرض چند دقیقه باعث ویرانی مناطق وسیع ساحلی می شوند. در تسونامی سال 1896 هنشو امواجی با ارتفاع نزدیک به 20 متر منجر به غرق شدن نزدیک به 26000 نفر شد.

  1. تأثیر زلزله بر ساختمان ها :

کل ساختمان ها هنگام وقوع زلزله های پرانرژی به ارتعاش در می آیند. ویرانی ساختمان مهمترین آسیب زمین لرزه است. بررسی زلزله های دنیا نشان می دهد که 99% مرگ و میرهای زلزله به علت ویرانی ساختمان هایی است که بشر به عنوان محل زندگی از آن ها استفاده می کند. نیروی وارد بر ساختمان نسبت مستقیم با جرم سازه دارد ، بنابراین ساختمان های سبک دارای عملکرد بهتری هنگام زلزله هستند. در اثر زلزله اغلب خسارت های زیر به ساختمان ها وارد می شود :

  • فرو افتادن تیغه ها ، کتیبه ها ، دودکش ها ، بالکن ها.
  •  تغییر شکل و فرو افتادن بام پوش ها به خصوص در محل پیش آمدگی ها.
  • جابجایی تیرهای اصلی بام ، ستون ها ، جدا شدن اتصالات بین آن ها و در نتیجه فرو ریختن ساختمان
  • ترک خوردن های افقی ، عمودی و قطری در دیوارها به خصوص دیوارهای بار بر سنگین و فرو ریختن آن ها .
  • ترک خوردن و فرو ریختن نماها و اندودها.
  • کنده شدن قسمتی از دیوار.
  • بیرون افتادن باز شوها.
  • فرو ریختن راه پله ها.
  • ترک برداشتن شالوده ها.
  • ضربه زدن ساختمان های بسیار نزدیک به همدیگر و . . .
  1. تأثیر زلزله بر شهرها و نقش فرم شهر در کاهش عوارض زلزله :

رویداد زمین لرزه در شهرهای بزرگ خطری جدی و جبران ناپذیر برای ایمنی تأسیسات مهم و حیاتی مانند بیمارستان ها ، مراکز آتش نشانی ، مراکز کمک رسانی و انبار وسایل مربوطه ، آزمایشگاه ها ، ادارات ، سدها ، مخازن شبکه های آب رسانی ، گاز رسانی و دیگر شریان های حیاتی می باشد. معمولاً پس از رویداد یک زمین لرزه بزرگ و شدید ، امکان قطع آب ، برق ، تلفن ، گاز و لوله های فرآورده های نفتی در شهر وجود دارد. به علت ویرانی ساختمان ها ، راه های ارتباطی و خیابان ها بسته خواهد شد و امر کمک رسانی با دشواری انجام می شود.

چندین عامل وجود دارد که آسیب پذیری شهر را در مقابل زلزله افزایش می دهد. نوع ساختمان ها ، نوع زمین زیر شهر و تراکم جمعیتی بالا از این قبیل اند. در مقابل عواملی وجود دارد که باعث کاهش خسارات می شوند. فضای باز ، پارک ها ، وجود ایستگاه های آتش نشانی و امداد بیمارستان ها از عواملی هستند که آسیب پذیری را کاهش می دهند. فضای باز و سبز می تواند به هنگام وقوع زلزله ، محلی باشد که مردم در آن پناه گرفته و در مرحله امداد رسانی ، نیروهای امدادگر در آن مستقر شوند و حتی برای اسکان موقت نیز استفاده شود. شبکه های ارتباطی مناسب و کارآمد نیز از امکاناتی است که به هنگام وقوع زلزله برای رساندن کمک و تخلیه آسیب دیدگان تأثیر بسیار زیادی دارد. در همین ارتباط می توان به کاربری مراکزی نظیر مدارس ، بیمارستان ها و آسایشگاه ها اشاره کرد. در این مکان ها افرادی ساکن هستند که هنگام وقوع زلزله نیازمند کمک می باشند. از طرفی این مکان ها بعد از زلزله ، در صورتی که در برابر زلزله مقاومت نمایند ، این امکان را فراهم می کنند که به عنوان پایگاه هایی برای امداد رسانی مورد استفاده قرار بگیرند (سعیدی رضوانی ، 1377 ، ص 19-16).

 

نکات ایمنی قبل از وقوع زلزله

چگونه قبل از زلزله آماده شویم؟

  • به منظور آمادگی قبل از وقوع زلزله ، قفسه های کتاب ، کابینت های ظروف چینی و تمامی وسایل بلند را به دیواری محکم تثبیت نمایید.
  • اجسام سنگین ، بزرگ و شکستنی را به طبقات پایین منتقل و در جای خود ثابت نمایید. این کار باعث کاهش احتمال صدمات و همین طور کاهش درصد تخریب می گردد.
  • وسایلی که احتمال افتادن آن  هست (مانند تلویزیون ، کتاب ها ، کامپیوتر) را در جای خود محکم کنید افتادن این وسایل می تواند صدماتی ایجاد کند.
  • برای درب کمدها و کابینت ها از قفل محکمی بهره بگیرید. هنگام زلزله وسایل داخل کمد از جای خود حرکت کرده و بیرون می ریزند. با این کار از ریختن این گونه اثاثیه به بیرون جلوگیری می شود.
  • ظروف شکستنی مانند بطری های غذا ، شیشه و چینی را در طبقات پایین کابینت قرار داده و درب آن را قفل کنید وجود قفل باعث می شود محتویات آن هنگام زلزله به بیرون نریزند.
  • علف کش ها ، حشره کش ها و مواد قابل احتراق را داخل کابینت در بسته و در طبقات پایین قرار دهید. مواد شیمیایی در صورتی که پایین باشند ، صدمه کمتری وارد می کنند.
  • اجسام سنگین مانند عکس ها و آیینه ها را از محل استراحت ، کاناپه و هر جای دیگری که مردم می نشینند ، دور کنید. هنگام زلزله اجسام از دیوار پرت شده و عامل جراحت می شوند. چراغ های آویزان و لامپ های بالای سر را در جای خود محکم کنید.
  • آب گرمکن را محکم به دیوار نصب کنید. هر گونه وسیله گازی را در جای خود محکم کنید. در هنگام زلزله احتمال آتش سوزی زیاد است. از لوله های قابل انعطاف برای اتصالات گاز و آب استفاده نمایید. چون مانع شکستن و نشت گاز و آب می شود. نواقص اتصالات برق و نشتی گاز را رفع نمایید.
  • شکاف های عمیق سقف و فونداسیون و هر گونه ترک موجود روی سقف یا در کف را تعمیر نمایید.

چنانچه علائم نواقص ساختاری وجود دارد ، از ابزار پیشرفته استفاده نمایید. زلزله باعث عمیق شدن این شکاف ها می شود.

ساختمان هایی که فونداسیون آن ها پیچ و مهره شده اند ، احتمال صدمه دیدن آن ها کمتر می شود. بهتر است ساختمان توسط مهندسین و کارشناسان زلزله بررسی و نواقص آن یافت شده رفع گردد (معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان جوانان ، 1382 ، ص 4).

مواد آزمایشگاهی را که احتمالاً سمی و یا قابل احتراق هم باشند به داخل قفسه هایی انتقال داده شوند که در دارند و قفل می شوند.

  • با قرار دادن میله یا نرده ی محافظی جلوی قفسه های کتابخانه ، باید از سقوط کتاب ها در هنگام وقوع زلزله جلوگیری کرد.
  • چراغ آویز ، تابلو ، تخته سیاه را باید در جای خود محکم کرد.
  • پنجره ها و درهای شیشه ای بزرگ باید توسط چسب به صورت ضربدر تقویت گردند تا بعد از شکسته شدن به اطراف پرتاب نشوند (رضایی پناه ، 1373 ، ص 15).

برچسب‌ها :

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:56
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 299

نمونه اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی با موضوع چگونه توانستم مشکل یادگیری دانش آموز کم شنوا در درس ریاضی پایه سوم ابتدایی را برطرف کردم

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی   آموزگار سوم  ابتدایی با عنوان :چگونه توانستم مشکل یادگیری دانش آموز کم شنوا در درس ریاضی پایه سوم ابتدایی را برطرف کردم . بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات بیست و شش صفحه ، قیمت 2000 تومان (دو هزار تومان) 

 

فهرست مطالب، چکیده و فایل کامل پی دی اف در زیر آمده است :

 

 

 

درس ریاضی از جمله مهارتهای اساسی است که در زمرة دروس مهم و بنیادی دردوران تحصیل محسوب مـی شـود . تحقیقـات و مطالعات نشان داده اند که ارتباط پویایی بین رشد و توسعه جامعه و کاربرد ریاضیات وجود داشته است . حال آنکه وضعیت موجود مادر درس ریاضی حکایت از اُفت بالای تحصیلی در این درس دارد؛ و تعداد قابل ملاحظه ای از د انش آموزان با نمرة پایین و یا با کمک تبصره ها و چندین بار شرکت درامتحان به کلاس بالاتر ارتقاء می یابند . در دسترس نبودن آزمونهـای تشخیـصی مناسـب به منظور شناسایی مشکلات و رفع آنها در قالب برنامه ریزیهای درسی جدید این معضل راکماکان به قو ت خود باقی نگاه داشـته است . همچنین واقعیاتی چون عدم نریمانیت درونی شاگردان از درک مفاهیم پایه ای در درس ریاضی و ناتوانی آنـان در کـاربرد مفاهیم ،آموخته ها و اصول و قواعد ریاضی در زندگی تحصیلی ، شغلی و حتی زندگی روزمره ، بسیارتأثرانگیز است . اثرات پنهـان ناشی از این ناتوانیها عبارت است از تشویق و ترغیب دانش آموزان به یادگیری طوطی وار، از بین رفتن اعتماد بـه نفـس آنـان و ایجاد احساس ناتوانی که به ندرت می توان با آموزشهای بعدی این اثرات را از بین بـرد  بازرگـان ،1374  یکـی از راههـای پیشگیری از مشکلات مذکور، بررسی و شناسایی نقاط قوت وضعف دانش آموزان در درس ریاضی است .

 

اینجانب   تلاشم بر این است که در اقدام پژوهی فوق دانش آموز کم شنوا  را به درس ریاضی علاقه مند نمودم و در این درس موفق گردانم.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-سوم-ابتدایی-در-مورد-دانش-آموز-کم-شنوا/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی ریاضی سوم ابتدایی,اقدام پژوهی رفع مشکل عدم یادگیری در دانش آموز سوم ابتدایی,اقدام پژوهی معلم سوم دبستان و دانش آموز کو شنوا,اقدام پژوهی سوم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار سوم ابتدایی,نمونه اقدام پژوهی سوم ابتدایی,اقدام پژوهی کلاس سوم ابتدایی,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:55
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 268

معرفی :

 

اقدام پژوهی : چگونه توانستم با استفاده ازپرسش شفاهی یادگیری درس مطالعات اجتماعی را در دانش آموزان افزایش دهم . بصورت ورد و قابل ویرایش - تعداد صفحات سی و هفت صفحه ، قیمت 2000 (دو هزار تومان) تومان

 

فهرست مطالب و فایل پی دی اف کامل (فقط برای مشاهده ) در زیر آمده است :

 

 

 

باید گفت در صدها صفحه هم نمی توان به تمام ابعاد پرسش پای تخته پرداخت . خیلی از معلمان طبق عادت و براساس مشاهدات دوران دانش آموزی خود و یا براثر فشار مدرسه یا بازرسان ، خود را موظف می دانند هر جلسه یا چند جلسه یکبار از تعدادی از دانش آموزان به رسم قدیم ، چند پرسش شفاهی در پای تخته از دانش آموزان مطرح و نمراتی را از صفر تا بیست بدان اختصاص دهند . با درج این مطلب هیچگاه نمی خواهیم وانمود کنیم که پرسش شفاهی دارای خاصیت نیست و باید حذف شود اما سئوال این است که چه میزان از امتحانات پایان ترم یا پایان سال را پرسش های شفاهی تشکیل می دهد ؟ مرسوم است که امتحان خرداد برای دروس مختلف به صورت کتبی و از تمام کتاب برگزار می شود و ملاک ارتقاء به پایه بالاتر را همین نمرات مشخص می کند ، آیا واقعا" پرسش شفاهی در پایان ترم برای خیلی از دروس مانند ریاضی ، علوم ، دینی ، تاریخ و غیره از نمره 20 ورقه ، سهمی دارد ؟( سوای سهم نمرات ارزشیابی مستمر کلاسی . در هنگام پرسش شفاهی در کلاس ، باید تمام دانش آموزان در جای خود ساکت نشسته  و منتظر خواندن اسم خود باشند تا پای تخته بروند و بعضی وقت مقدار زیادی از وقت کلاس را به خود اختصاص میدهد ، در این میان کسل و بی حوصله شدن دانش آموزان در اثر سکوت مطلق جای تعمق دارد و مقدار زیادی از انرژی معلم را تاپایان وقت کلاس خواهد گرفت .بعضی از معلمان ابتدا درس جدید را تدریس و سپس در پایان وقت نسبت به پرسش از دانش آموزان از دروس جلسه قبل ، اقدام مینمایند ، که بدیهی است حواس خیلی از شاگردان صرفا" به اضطراب پرسش پای تخته ، معطوف شده و حتی توجهی به تدریس نخواهند داشت ... اینجانب در اقدام پژوهی حاضر قصد دارم به راهکارهای اثربخشی پرسش شفاهی برای یادگیری درس مطالعات اجتماعی پرداخته و راهکارهای آن را در اختیار همکاران عزیزم قرار دهم.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-دبیر-مطالعات-اجتماعی-درمورد-پرسش-شفاهی-/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی,اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی با موضوع,دانلود رایگان اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی,نمونه اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی,اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی نمونه کامل,اقدام پژوهی درس مطالعات اجتماعی متوسطه,نمونه اقدام پژوهی درس مطالعات اجتماعی,نمونه اقدام پژوهی دبیر اجتماعی,اقدام پژوهی کامل درس مطالعات اجتماعی,دانلود اقدام پژوهی دبیر مطالعات اجتماعی,دانلود رایگان اقدام پژوهی دبیر اجتماعی,اقدام پژوهی اجتماعی,اقدام پژوهی مطالعات اجتماعی,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:54
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 300

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار دوم ابتدایی درس ریاضی با موضوع :  چگونه توانستم مشکل دیر آمدن به کلاس  یکی از دانش آموزان پایه دوم را حل کنم ؟

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی آموزگار  کلاس دوم ابتدایی با موضوع :  چگونه توانستم مشکل دیر آمدن به کلاس  یکی از دانش آموزان پایه دوم را حل کنم ؟ .فایل بصورت ورد (word ) و قابل ویرایش -  تعداد صفحات بیست و چهار صفحه -  قیمت فقط دو هزار تومان

 

 فهرست مطالب، چکیده و فایل کامل پی دی اف (فقط برا مشاهده) را میتوانید در زیر ببینید:

 

 

 

در دوره ما بسیار به چشم می خوردند بچه هایی که هر روز صبح، پشت در مدرسه می ماندند و انتظار می کشیدند تا ناظم بیاید و بعد از اینکه اسمشان را نوشت، راهی کلاس درس شوند. امروز هم همچنان، بچه هایی هستند که دیر به مدرسه می رسند. دیر رسیدن دانش آموزان به مدرسه به عوامل مختلفی بستگی دارد که شاید کم و بیش آن ها را بشناسیم و حتی راهکارهایی برای رفع این معضل داشته باشیم اما مهم این است که شاید همین فردا، بچه خودمان «باز هم دیر به مدرسه برسد! . واقعیت این است که درمان کودک بی میل و کلاس گریز بسیار با اهمیت است و والدین نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشند، چرا که بی میلی و در کلاس حاضر نشدن تاثیرات بدی بر کودک و خانواده می‌گذارد. برای مثال موجب اختلافات خانوادگی و به هم ریختن خانواده می‌شود، مشکلات تحصیلی ایجاد می‌کند، تعاملات اجتماعی کودک را کم می‌کند و زمینه‌ساز بزهکاری، اضطراب و افسردگی می‌شود و عواقب اقتصادی دارد.

 

تشخیص این که کودکان به دلایل مختلف از حضور در  کلاس خودداری می‌ورزند اهمیت بسزایی دارد. بهره هوشی بیشتر این کودکان در حد متوسط یا بالای متوسط نشان می‌دهد که مشکلات تحصیلی علت بی‌میلی آنها به مدرسه نیست. گاهی اوقات ترس از مدرسه، از اطلاعات محض از معلم یا دیگران و مقررات خارج از خانه، مقایسه شدن با کودکان ناآشنا و تجربه ترس از شکست ناشی می‌شود. برخی کودکان به دلیل تمسخر، آزار، تهدید و زورگویی بچه‌های دیگر و مورد انتقاد قرار گرفتن یا تنبیه شدن توسط معلم از مدرسه می‌ترسند.

 

من در اوایل سال تحصیلی  این مشکل دیر آمدن به کلاس   را در یکی از دانش آموزان به نام لیلی دیدم وخیلی دوست داشتم به او کمک کنم واین بی مشکل را بهبود بخشم و بخاطر همین جریان ها بود که من از میان مشکلات مدرسه این مشکل را برای فعالیت تحقیق عنوان پژوهی انتخاب نمایم .

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-دوم-ابتدایی-درمورد-رفع-دیرآمدن/


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی بصورت ورد,اقدام پژوهی کامل بصورت ورد,اقدام پژوهی مقطع ابتدایی,اقدام پژوهی کامل و آماده بصورت ورد,اقدام پژوهی دوم ابتدایی,اقدام پژوهی ریاضی دوم ابتدایی,نمونه اقدام پژوهی دوم ابتدایی,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:53
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 302

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی  : 

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی  چگونه توانستیم دانش آموزان خود را از دیگر ارزیابی به خود ارزیابی سوق دهیم ؟ .فایل بصورت ورد (word ) و قابل ویرایش - تعداد صفحات چهل و دو صفحه -  قیمت فقط دو هزار تومان

 

فهرست مطالب، چکیده و فایل کامل پی دی اف (فقط برای مشاهده) را در زیر ببینید:

 

 

 

محققان دریافته اند که کسانی که مهارت های خود ارزیابی را به خوبی کسب کرده اند، توانائی حل مسئله در آنها نهادینه شده است. این افراد می توانند خطاها و یا کمبودهای تفکری خویش را تشخیص دهند، فرایند تفکری خویش را به خوبی بیان کنند، و تلاش فکری خویش را مورد بازنگری قرار دهند. بزرگسالان کم و بیش از این مهارت برخوردارند و می توانند یادگیری خود را راهبرد کنند. اما دانش آموزان از این مهارت برخوردار نیستند یا نمی توانند به درستی از آن استفاده کنند. این وظیفه معلمان است که این مهارت را در دانش آموزان تقویت کنند.

 

مشاهده عملکرد در یادگیری هر مهارتی، ضروری است مثلا یک رقصنده باله در جلوی یک آیینه تمرین می کند تا عملکردش را مشاهده کند. اما در مورد تفکر مشکل این جاست که ندیدنی است و نمی توان آن را مستقیما مورد مشاهده قرار داد. حال سوال مهم این است که چگونه می توان دانش آموزان را نسبت به تفکر خویش حساس کرد تا متوجه چگونگی اندیشیدن خویش باشند؟ چگونه معلمان می توانند در کلاسشان آیینه معادلی برای مشاهده تفکر ایجاد کنند همانطور که در یک سالن رقص، آیینه نصب می شود؟ اگر هدف آموزش این باشد که یادگیری در سراسر عمر را فراهم کند، این مهم است که دانش آموزان آگاهی از خودشان به عنوان یادگیرنده را کسب کنند و بر فعالیت های خویش کنترل داشته باشند.دیگر ارزیابی جهتش به سمت شخص دیگر است. اما غبطه جهتش به سمت خود فرد است. مثلا ما وقتی به یک فرد زیبا دیگر ارزیابی می‌کنیم در دل می‌گوییم ای کاش زیبایی اش زایل شود اما وقتی غبطه می‌خوریم می‌گوییم من باید ورزش کنم تا تناسب اندام پیدا کنم و پوستم شاداب شود، تا ظاهرم بهتر شود. در واقع دیگر ارزیابی مثل یک زخم است که وقتی زخمی شدی دیگر زخمی‌ شده‌ای، اما می‌توانی با دسترسی به یکسری راهکارها وجودت را واکسینه کنی که کمتر زخمی شوی و طوری حرکت کنی که تیرهای دیگر ارزیابی کمتر روی تنت بنشیند. اینجانب آموزگار پایه .... ابتدایی بعد از برخود با چنین مشکلی در سال تحصیلی اخیر تصمیم گرفتم حس دیگر ارزیابی دانش آموزان را به خود ارزیابی تبدیل کنم.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-ششم-درمورد-خود-ارزیابی/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی بصورت ورد,اقدام پژوهی کامل بصورت ورد,اقدام پژوهی مقطع ابتدایی,اقدام پژوهی کامل و آماده بصورت ورد,اقدام پژوهی دبیر فناوری,اقدام پژوهی آموزگار فناوری,اقدام پژوهی آموزگار ششم دبستان,اقدام پژوهی اموزگار پایه ششم دبستان,اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی,اقدام پژوهی ریاضی ششم دبستان,اقدام پژوهی آموزگار ششم ابتدایی نمونه دقیق و کامل,نمونه اقدام پژوهی های ششم دبستان,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:52
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 270

یولافAvena sativa/Oat

یولاف در ابتدا علف هرز مزارع گندم و جو بوده و با گسترش دامنه ی کشت گندم و جو به صورت گیاه زراعی درآمده است.

دلیل اصلی عملکرد بالای این گیاه در عرض های جغرافیایی بالا سازش آن با سرما است.تولید جهانی یولاف در سال 2005 حدود 4/21 میلیون تن بوده است.دارای گونه های تترا پلوییدو دیپلویید و هگزاپلوییدی می باشد.مهمترینکشورهای تولید کننده ی یولاف آمریکا.کانادا و لهستان می باشند.عمده ترین ارقام یولاف زراعی از گونه ی sativa می باشند.دانه یولاف به طور مستقیم مورد استفاده ی اسب.گوسفند و پرندگان قرار می گیرد.

ویژگی های گیاه شناسی یولاف:

گیاهی یکساله از قبیله یAvenae بوده و مانند سایر غلات بند بند و تو خالی است.ارتفاع ساقه از 150-60 cmمتغییر است.گل اذین آن خوشه وانشعابات ممکن است از یک سو یا از دو سو باشدو قدرتپنجه زنی آن کمتر از گندم و جو است.برخی از ارقام بدون ریشک هستند.ریشک در ارقام ریشک دار از رگبرگ میانی منشا میگیرد.یولاف گیاهی خود گشن است که درصد خودگشنی آن از10-0 درصد متغییر است.

زراعت یولاف:

یولاف مانند سایر غلات معتدله دارای ارقام بهاره و پاییزه است.کمینه ی دما برای جوانه زنی یولاف3-2 درجه است.یولاف به صورت مخلوط با جو برای تولید دانه به عنوان خوراک دام کاشته می شود.میوه ی یولاف گندمه است.میزان بذر مصرفی 90 کیلوگرم در هکتار است.تا حدود زیادی به شرایط نامساعد محیطی مقاوم است.یولاف را حساس ترین گیاه به خوابیدگی است.مناسب ترین زمان برداشت برای مصرف سیلویی در مرحله ی شیری شدن دانه ها و برای سایر موارددر مرحله یخمیری شدن دانه است

در یولاف انرژی پائین است و جسه بزرگی نسبت به دیگر خوراک دانه های غلات عمومی بعد از خرمن کوب کردن با پوسته قابل مصرف است . معمولا پوسته 24 تا 30 % وزن دانه یولاف را تشکیل می دهد . از آنجایی که دانه یولاف تولید شده در فصل خنک اند کرده که کیفیت آن پائین تر از آنهاست .

از آنجایی که در فصل خنک رشد می کنند کیفیت دانه های یولاف تولید شده پائین تر است . این تولید شده است ابتدایی ترین خوراک در قسمت شمالی از بزرگترین گیاهان است . کیفیت ، اندازه گیری وزن آن به وسیله پیمانی است ( که هر پیمانه 36 لیتر است ) . اساسا گونه های آن افزایش یافته اند در طول درجه حرارت های که دانه ها پر شده اند و دوره ای که دانه ها رسیده اند . خوراک یولاف یکی از نمونه قدیمی که تغییریافته است ، با کیفیت بالا و وزن سنگین یولافها و آنها از قسمت ها شمالی به جنوبی انتقال یافته و به راحتی تولید می شوند .

خوراک استارتر :

یولافها یکی از دانه های مهم برای شروع غذایی گاوها است زیرا پوسته آنها بزرگ و حاوی فیبر است . اکثرا توصیه می شود گاوداران قبل شروع غذایی برای گوساله ها فقط از یولاف یا اکثرا از دانه ها استفاده کنند . اساسا تغییر بالا انرژی دانه ها در حیوانات آنها را با مصرف دانه ها سازگار می کند . اندازه بزرگ و انرژی پائین در یولاف ها و ترکیب آن با دیگر دانه ها و ارزش ویژه آن برای کمک کردن به یادگیری گوساله ها در خوردن ، گرفتن گاوهای شروع کننده از دانه ها مطمئن ( بی خطر ) است . یولافها ممکن است حاوی 50 % تا 70 % با دانه ها مخلوط شوند و گاوها هستند عادت داده شده با خوراک کامل . باید سطح یولافها کاهش یابد 20 تا 30 % از خوراکهای جیره .

تغذیه دامهای جوان با شیر مادر و غذای خشک مکمل پوسته کامل یولاف یکی از عمومی ترین و بیشترین تغذیه دامهای جوان با شیر مادر و غذای خشک مکمل استفاده شده آشکار در قسمتهای شمالی می باشد . عملکرد گاو ( // ) می گیرد .

پرورش تلیسه های جایگزین شونده

تلیسه های جایگزین شونده ( گوساله های ماده که برای گله نگهداری می شوند ) نباید به غذا خوری خود کاری که تنها شامل یولاف بوده دسترسی داشته باشند . آزمایش ها نشان داده که این برنامه سبب گردیده تا برخلاف وضعیت مطلوب ، گوساله های ماده جوان چاق شده و این رشد چربی در آنها بر روند شیر دهی گوساله تاثیر گذارده و دوره پروار بندی آنها در گله طولانی تر می سازد . ترکیب علوفه خرد شده با یولاف که بهتر از تغذیه با علوفه تنها بوده ، می تواند این مشکل را کاهش دهد .

پرورش گله پرواری

تکرار استفاده از یولاف در تغذیه و رشد حیوان مطلوب بوده ، اما هنگامی که به عنوان منبع اصلی انرژی جهت گله پرواری مورد کاربری قرار گرفته در مقایسه با ذرت ، جو معمولی ، سورگوم یا گندم دارای ارزش پائین تری است . هنگامی که از آن نیمی از رژیم غذایی پروارها استفاده شده ارزش آن تنها حدود 85% ذرت یا جو در هر تن است . نسبتهایی که شامل مقادیر بالایی از یولاف بوده یا حتی فاقد مواد خشبی است در مقایسه با ذرت یا جو دارای توان افزایش وزن قابل ملاحظه ای نمی باشد . این مخصوصا در 40 تا 60 روز آخر دوره پروار بندی مصداق دارد . یولاف دارای کیفیت ( 35 پوند در هر بوشل یا بیشتر ) می تواند در سطوحی بالاتر از یک – سوم نسبتهای مورد کاربری استفاده شده بدون اینکه عامل کاهش وزن یا پائین آمدن ارزش غذایی گردد . در بین غلاتی که دارای الیاف کمی بوده ، یولاف به عنوان یک مکمل همیشگی در رژیمهای غذایی متراکم محسوب می گردد ( مواد کنسانتره )

به هر حال هنوز هم یولاف یک غذای کنسانتره است . در صورت مصرف بالای آن از سوی حیوانات جوان تر ، این عامل می تواند به شکل مسمومیت اسیدی و آنتر و توکسمی سبب مرگ حیوان گردد . همانند سایر مواد کنسانتره لازم است که از مصرف زیاد آن به شکل اتفاقی پرهیز گردد . مصرف زیاد آن تا حد اشتها می تواند سبب اسهال ، نفخ و حتی مرگ گردد . در نشخوار کننده ها این روند مصرف همراه با مسمومیت اسیدی و آنتر توکسمی بوده که نشانه تاثیر آن می باشد . در مصرف بالای آن در رژیم های غلاتی بالا که یولاف منبع کنسانتره اصلی بوده ، همانند سایر غلات ، آسبه شدن کبد نیز گزارش شده است .

یولاف فرآیند سازی شده

وساله ها تقریبا تا ده ماهگی یولاف را به راحتی نشخوار می نمایند . قبل از این زمان استفاده از یولاف فرآیند سازی شده منفعتی نداشته یا بهره کمی دارد . یولاف آسیا شده هم برای گوساله های جوان ضرورتی نداشته ، مگر اینکه سایر مواد خوراکی هم با یولاف آسیا گردیده و خورده شوند . آسیا کردن باعث شده تا مواد به شکل کاملتری ترکیب گردند . تغذیه با یولاف غلتک شده یا آسیاب شده در نتیجه مربوط به پرورش گوساله یک ساله نسبت به تغذیه با یولاف معمولی تا 5 % بهره وری بهتری دارد . در برخی مطالعات مشخص شده که میزان مصرف روزانه یولاف فرآیند سازی نشده در مقایسه با یولاف آسیاب شده یا غلتک شده بالاتر می باشد . این نشان دهنده مصرف کمتر آن از طریق گله مسن تر می باشد . این احتمالا بدان سبب بوده که گوساله ها نسبت به گاوهای مسن تر ، یولاف را بیشتر نشخوار می نمایند .

یولافی که آسیاب و خرد شده در مقایسه با یولاف غیر فرایند سازی شده ، عملکرد بهتری در پروار بندی گله دارد . مطالعات نشان داده که این دانه ها را می توان تا 11 درصد بهبود بخشیده و در مقایسه با یولاف غیر آسیاب شده تا 13 درصد بهره وری آنرا بالا برد . احتمالا هزینه های مربوط به فرایند سازی و تبدیل آن این امتیاز را تحت تاثیر قرار خواهد داد .

برای پرواربندی ، یولاف دارای رطوبت بالا ( بالای 23 درصد رطوبت ) فرقی با یولاف خشک ندارد . به هر حال ، در ذخیره سازی یولاف دارای رطوبت بالا مشکلات عدیده ای وجود خواهد داشت .

درجات VSDA یولاف

این درجات عبارتند از :

Ibs  /  pushel  plus   36 - - یولاف U . S شماره 1

Ibs  /  pushel  plus  33 - - یولاف U . S  شماره 2

Ibs  /  pushel  plus  38 - - یولاف سنگین

Ibs  /  pushel  plus  40 - - یولاف فوق سنگین

ترکیب دانه

یولاف معمولا شامل 11 تا 14 درصد پروتئین خام است . به هر حال برخی انواع تولیدی جدید تا 10 درصد یا کمتر پروتئین دارند. میزان فیبر خام یولاف معمولا 11 درصد یا بیشتر بوده که در پوست کنده آن تا 2 درصد می باشد . بررسی های که این میزان با توجه به محتوای غذایی متغیر است .

دانه یا علوفه یولاف در مقایسه با سایر غلات و علوفه ها دارای پتاسیم کمتری است . با توجه به زیاد بودن پوسته یولاف ، آن دارای میانگین محتوایی کلسیم بالاتری در مقایسه با غلات دیگر بوده ، اما سطح کلسیم آن به میزان 1 /. درصد و ناچیزی می باشد . میزان فسفر یولاف حدود 33 /. درصد است .

درصد همه مواد غذایی قابل هضم برای دانه یولاف تقریبا شامل موارد زیر است :

یولاف سبک کمتر از Ibs   30 - - 66 % تی دی ان

یولاف متوسط 30 تا 34 ( Ibs ) - -  69 % تی دی ان

یولاف سنگین Ibs   35 و بالاتر - -  72 % تی دی ان

وزن بوشل

آزمایش وزنی بر مبنای بوشل ( واحد اندازه گیری ) ارتباط نزدیکی با انرژی مواد و رابطه معکوس با میزان فیبر و الیاف را مشخص می سازد . برای هر پوند بوشل از این وزن مورد آزمایش که کمتر از 32  پوند بوده ، میزان ارزش انرژی 5/2 درصد کمتر محاسبه می گردد . برای میزان بالاتر از 32 پوند ، این میزان انرژی برای هر پوند تا 2 درصد بالاتر محاسبه می شود . مثلا اگر وزن در هر بوشل برابر 28 پوند باشد در اینصورت داریم :

کاهش میزان انرژی هر پوند                             % 10 = 5/2 × ( 28 – 32 )

                                                                           % 90 = % 10 – 100

                                                       T D N      % 1/62 = 90 /. × 69

به همین ترتیب اگر انتخاب بین 38 پوند و 32 پوند باشد داریم :

                                                       % 12 = % 2 × ( 32 – 38 )

                                                        % 112 = % 12 + % 100

                                      T D N   % 3/ 77 = 12/ 1 × % 69

هنگامی که این روش کامل نبوده ، آن نیاز به روشی کارآتر داشته تا بتوان میزان انرژی مربوطه را برای مقایسه مقادیر مختلف یولاف محاسبه نمود .

تفاوت های واریته ای

کیفیت و وزن بوشل مورد آزمایش برای گونه های مختلف یولاف با توجه به محل جغرافیایی ، دمای فصل رشد و میزان بارندگی متغیر است . در طول دوره رشد دانه و تکامل گیاه ، دمای بالا و یکسری بیماریهای خاص گیاهی همانند crownrust و برخی عوامل محیطی می تواند بر روی کیفیت دانه های یولاف تاثیر گذار باشد . اطلاعات کسب شده نشان داده که با توجه به تغییرات موجود ، اختلاف کمی در میزان انرژی یولاف جهت حیوانات نشخوار کننده ( گله و گوسفند ) وجود دارد . به هر حال اختلاف واریته ای مرتبط با اختلاف وزنی بوشل و اختلافات محتوای انرژی می باشد .

برخی از گونه های جدید تر یولاف شامل 16 درصد پروتئین در دانه های خود می باشد . این محتوای بالاتر پروتئین در گونه های خاص باید در تناسب فرمول در نظر گرفته شود . چرا که به میزان 5 /. یا 1/3 بیشتر از میزان قراردادی است . این فاکتور با توجه به لزوم کاهش یا حذف مقدار ماده مکمل پروتئین خریداری شده ، حائز اهمیت است .

یولاف جهت مراتع

یولاف از غلات و دانه های کوچکی بوده که عموما به عنوان تغذیه علوفه ای جهت مناطقی که رشد آن مناسب بوده ، مورد استفاده قرار می گیرد . از آن می توان به عنوان محصول علوفه ای اضطراری در طول سال استفاده نموده و در مواقعی که کمبود مواد غذایی و علف خشک برای هر فصل وجود داشته ، آنرا می توان موردی کاربری قرار داد . یولاف را می توان به عنوان محصول رقابتی با سایر محصولات در جلگه های وسیع ( دشت ها ) کاشت . یولاف را هنگامی که به 6 تا 8 اینچ رسید ، می توان در چراگاه برای چرانیدن استفاده کرد . هر هکتار محصول یولاف می تواند در مناطق خشک تا 50 روز مورد چرای هر گاو قرار گرفته که این میزان در مناطق مرطوب 100 روز می باشد . لازم است که چرای مراتع قبل از آن صورت گرفته که گیاه ریشه ای شده یا حدود 60 روزه بودن آن صورت گیرد . یولاف را می توان در اوایل آگوست کاشته و در طول سپتامبر آنرا چرانید . واریته های متوسط تا تکمیلی آن می تواند آنرا به شکل دو واریته مختلف کاشت . این سبب شده تا دوران بالغ شدن گیاه چندین روز طول کشیده و جریب های بیشتری را با ارزش تغذیه ای بالاتر در اختیار داشت . تا وقتیکه گیاه به مرحله اتصالی ( ایجاد گره ) نرسیده ، دانه های آن تحت تاثیر چرا نخواهد بود .

یولاف جهت علوفه خشک

هنگامی که ساقه ها و برگ یولاف هنوز سبز بوده می توان آنها را درو نموده و برای علوفه خشک استفاده نمود . در این موقعیت با توجه به بالا بودن پروتئین آن یولاف دارای ارزش غذایی بالاتری می باشد ، در زمان بالغ شدن میزان انرژی قابل مملا حظه ای در آن ذخیره شده ، اما در صورت تاخیر در برداشت مقدار ریزش و افت آن بالا خواهد رفت .

یولافی که برای علوفه خشک استفاده شده با توجه به شرایط خشکسالی ، آسیب رگبار ( تگرگ ) و سایر عوامل رشدی که سبب توقف الگوهای رشد شده ، در مقایسه با گندم و جو تمایل و پتانسیل بیشتری برای جمع کردن نیترات در گیاه خشک آن دارد . تحت چنین شرایطی لازم است که برای اطمینان از ایمنی و عدم سمی شدن آن ، یکسری تشخیص های آزمایشگاهی برای علوفه خشک یولاف صورت گیرد .

سیلو کردن

گیاه یولاف دارای ساقه هایی تو خالی بوده که این عامل در هنگام سیلو کردن آن با توجه به نگه داشتن اکسیژن در خود ، سبب بروز مشکلاتی می گردد . در سیلوهای افقی این می توان سبب ایجاد مشکلاتی برای ذخیره گیاه گردد . اگر سیلوی عمودی یا لوله ای از جنس پلاستیک در دسترس باشد می توان از آن برای ذخیره یولاف استفاده نموده ، چرا که با توجه به بسته بندی و امحاء اکسیژن ، آن می توان به شکل بهتری در مقایسه با ذخیره افقی ، این گیاه را سیلو نمود .

مقدار مینیمم اکسیژن برای اینکه به محصول سیلو شده آسیب وارد ساخته 55 درصد و میزان رطوبت هم در شکل عمودی یا برج مانند سیلو ، 65 درصد می باشد . لازم است که ذخیره محصول به شکل بسته بندی محکم در سیلو انجام گرفته تا شرایط آنا ایروبیکی محصول حفظ گردد. بسته بندی آن برای جلوگیری از نفوذ هوا مهم است .

جز در موارد سیلوهای برجی ( استوانه ای ) یا فشرده ( مهر و موم  شده ) ، لازم است که علوفه یولاف را به شکل ردیفی قرار داده تا اکسیژن از طریق ساقه های تو خالی وارد فضای بسته ها نشده و از این طریق سبب پائین آمدن کیفیت یولاف ذخیره شده گردد .

تحقیقات دانشگاه ایالتی south  Dakota نشان می دهد که ذخیره یولاف و سیلو نمودن آن روشی مناسب برای نگهداری مواد تغذیه ای گلع می باشد . علوفه خشک شده یولاف دارای میزان کمتری ( 78/ 1 پوند در روز ) ارزش غذایی در مقایسه با علوفه سیلو شده ( 28/ 2 پوند در روز ) است . از لحاظ درصد وزنی هر دو نوع علوفه دارای نسبتی یکسان می باشند که در نتایج مربوطه مورد لحاظ قرار گرفته است . این نتایج یک امتیاز 8 / 21 درصدی را برای ارزش غذایی علوفه سیلو شده در مقایسه با علوفه خشک اعمال می نماید . با در نظر گرفتن افت های گیاه در هنگام ذخیره و برداشت ، میزان بهره گیری گله از علوفه بسته بندی شده 24 درصد بیشتر از علوفه خشک در میزان معادل و حوزه مساوی بوده است . یک آزمایش دیگر هم نشان داده که امتیاز علوفه سیلو شده در مقایسه با علفوفه خشک تا 48 درصد بالاتر بوده که تحت توجه حوزه و بهره وری گله مورد لحاظ قرار گرفته است .

کاه

در خاورمیانه از کاه و کلش یولاف هم به شکل گسترده ای جهت تغذیه زمستانی گاوهای استفاده می گردد . آزمایشهای تحقیقی که در مرکز تحقیقی N D S U دیکنسون انجام گرفته نشان می دهد که ترکیب علوفه تبدیل شده به کاه به میزان 50 درصد در تغذیه گاوههای آبستن دارای عملکردی رضایتبخش است . یک تحقیقی مشابه در داکتوای شمالی نشان داده که بین گاوهایی که در زمستان نصف جیره غذایی آنها تفاله ذرت یا کاه حاصله از یولاف بوده ، عملکردی مشابه وجود داشته است .

کاه یولاف نسبت به کاه گندم یا جو کمی خوش هضم تر و خوش خوراکتر بوده ، اما در مقایسه با کاه ارزان این میزان خوش خوراکی و قابلیت هضم کمتری دارد .

تاثیرات تکمیلی سیلو کردن

قابلیت هضم پروتئین و انرژی زایی گیاه هنگامی که گیاه به مرحله تکمیلی و بلوغ دانه رسیده ، کاهش می یابد ، اما تا هنگامی که الیاف آن ترد بوده ، این قابلیت بالا می باشد . وقتی که گیاه خوشه و سنبده داده ، دانه های یولاف به مرحله تکامل رسیده و در این صورت در هنگام تبدیل شدن به علوفه خشک ، این خوشه ها ریخته و افت و ریزس گیاه بیشتر می گردد.

اشکال دیگر یولاف

تعداد کمی از واریته های بدون غلاف یولاف وجود داشته ، اما آنها به ندرت پرورش داده می شوند . یولاف پوست کننده ( که از پوست جدا شده ) دارای ارزش غذایی قابل مقایسه ای با ذرت بوده ، اما از نظر هزینه ای معمولا جذابیتی برای تغذیه گله ندارند . نتایج بررسی ها نشان داده که با توجه به تجربیات گله داران ، دانه های یولاف برای پرورش گله خیلی مناسب بوده ، اما در صورت استفاده به عنوان یک غذای کنسانتره جهت پروار بندی دارای عملکرد رضایتبخش کمتری است .

 

 

منبع : سايت علمي و پژوهشي آسمان


برچسب‌ها :

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:50
نویسنده : مهدی صارمی | بازدید : 304

نمونه کامل اقدام پژوهی آموزگار پنجم و کل پایه های ابتدایی :

 

معرفی :

 

اقدام پژوهی چگونه توانستم مشکل یادگیری مبحث کسرها و مفاهیم آن  را برای دانش آموزان کلاس پنجم دبستان برطرف نمایم ؟  ، مخصوص پایه پنجم ابتدایی .فایل بصورت ورد (word ) و قابل ویرایش - تعداد صفحات سی و شش صفحه - قیمت فقط  دو هزار تومان

 

فهرست مطالب، چکیده و فایل کامل پی دی اف (فقط برای مشاهده) را در زیر ببینید:

 

امروزه با توجه به تسلط رشته ریاضی بر علوم و تکنولوژی جدید ضرورت بیشتری برای یادگیری این علم و فهم و درک قوانین آن حس می شود. از این رو آنچه معلمان نیاز به دانستن آن دارند، ساده سازی در مفاهیم، تاکید بر مبانی اولیه علم ریاضی و ارائه تمرین ها و مثال های گوناگون است ومهم تر از همه اینها ایجاد انگیزه است و بهترین انگیزه که مخصوصا در یادگیری و علاقه به ریاضی نقش عمومی ایفا می کند بیان ریشه های تاریخی و بیان تارخ ریاضیات در پیشرفت ریاضی می باشد.به طور خلاصه می توان گفت که مفاهیم ریاضی، یکی از اثربخش ترین و کارآمد ترین مواد درسی می‌باشد. به طوری که  ریاضیات یکی از عالی ترین تراوش‌های اندیشه ی آدمی است که منعکس کننده­ی اراده­ی انسان و نشان دهنده­ی سیر عقل و برهان و هم­چنین بیان کننده­ی میزان علاقه­ی بشر به کمال و زیبایی است.  نقش بنیادی علم ریاضی در پیشبرد سایر علوم و فنون نیز مورد پذیرش همگان است، به طوری که نرسیدن به هدف‌های آموزشی در زمینه­ی ریاضی موجب ضعف ، ناتوانی و دست نیافتن به اهداف مربوط به پیشرفت علوم و فنون دیگر خواهد بود  بسیاری از دانش آموزان به دلایل گوناگون از جمله شیوه تدریس معلم، تجربه های ناموفق، فشارهای والدین، کم تمرینی و دشواری در یادگیری مفاهیم ریاضی چنان از این درس دچار ترس و اضطراب می شوند و از خود مقاومت نشان می دهند که گاهی ساده ترین اعمال ریاضی را هم نمی توانند انجام دهند. اینجانب ..... در اقدام پژوهی فوق راهکارهای چگونگی ایجاد انگیزه و علاقه در  درس ریاضی کلاس پنجم و حل آسان مسائل این درس  به خصوص در مبحث کسر ها را  مورد بررسی قرار داده ام. امید است پژوهش مذکور بتواند در جهت پیشبرد اهداف آموزشی مورد قبول واقع شود.

 

 

 

برای دریافت فایل ورد این اقدام پژوهی بر روی لینک زیر کلیک کنید :

 http://www.asemankafinet.ir/اقدام-پژوهی-آموزگار-پنجم-ابتدایی-درمورد-یادگیری-کسرها/

برای دریافت بیش از 500 اقدام پژوهی کامل و عالی بر روی لینک زیر کلیک کنید

لیست و فهرست کلیه اقدام پژوهی ها


برچسب‌ها : اقدام پژوهی,اقدام پژوهی مقطع ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار ابتدایی,آموزگار پنج ابتدایی,گزارش تخصصی پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی آموزگار پنجم,اقدام پژوهی روخوانی پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی کلاس پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی معلم کلاس پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی پایه پنجم,نمونه اقدام پژوهی پایه پنجم,اقدام پژوهی ریاضی پنجم دبستان با موضوع,اقدام پژوهی آموزگار پنجم ابتدایی,اقدام پژوهی معلم پنجم دبستان,اقدام پژوهی درس ریاضی آموزگار پایه پنجم,اقدام پژوهی معلم کلاس پنجم ابتدایی نمونه دقیق,دانلود اقدام پژوهی آموزگار پنجم درس ریاضی,نمونه اقدام پژوهی درس ریاضی پنجم,اقدام پژوهی پنجم ابتدایی, ,

پنجشنبه 14 فروردين 1399 - 23:46
قدرت گرفته از نیلوبلاگ